19-10-13

MIJN DAGEN ALS GENIE

IMG_4614.JPG

In dezelfde periode dat ik Salvador Dalí op televisie zag, voor onze generatie toen nog enigszins een magisch medium, al werd je destijds ook al bedolven onder de shit (we waren wat dat betreft minder kritisch, zeker geen dwarskijkers, we vonden in het begin zelfs de domste programma’s nog ‘mieters’), kwam ik zelf op het scherm. Het betekent nu niets meer: iedereen is voortdurend op tv, schrijft vervolgens een aantal kookboeken en dan nog een boek over het schrijven van die kookboeken en sluit zijn carrière af met intieme memoires (gedenkwaardige ontmoetingen met andere kookboekenschrijvers en bekende supersterren) – maar in 1967 was het een evenement. Als ik er al een flauw vermoeden van had dat ik een genie zou worden, dan was ik het na de uitzending van Tienerklanken op de Belgische televisie over het festival Jazz Bilzen en de flower power die toen door de wereld raasde voor eens en altijd. Een genie, een dichter, een heldere ster. Lang zou die droom niet duren. Heel wat korter dan die van Andy Warhol en John Lennon. Hoewel: luister toch nog maar een keer naar Instant Karma

1967, jazz bilzen, summer of love, flower power, tienerklanken, televisie, louis neefs, pop, festival, muziek, popcultuur,


Illustraties

Boven: foto van een beeld uit een documentaire over Jazz Bilzen. Je ziet mij met bloemen in mijn ha
ar, een McGuinn-brilletje, buttons en andere parafernalia; ik word geïnterviewd door de Vlaamse zanger Louis Neefs, bekend van onder meer ‘Laat ons een bloem’ en ‘Jennifer Jennings’.

Onder: Nederlands enige echte protestzanger Armand, bekend van parels als 'Ben ik te min', 'Een van hen ben ik' en 'Blommenkinders'. Op de affiche van Jazz Bilzen 1967, naast onder meer de geweldige Britse band Procol Harum.

 

Commentaren

Tiens, Martin,

onlangs was er een docu over Jazz Bilzen op tv.
Heb ik dit 'mooie beeld' gemist?

Of zouden er meerdere docu's bestaan?

Dag 'god in het diepst van je verlangen of gedachten' ...

mvg

Gepost door: Uvi | 21-10-13

Reageren op dit commentaar

Beste Uvi, alle bovenstaande beelden zijn (bewerkte) foto's van die documentaire op Canvas. De foto's die ik geselecteerd heb hebben betrekking op Jazz Bilzen 1967, toen ik zelf ook 'geïnterviewd' werd door Louis Neefs (waar deze tekst gedeeltelijk over gaat). In die documentaire kom ik inderdaad ook aan bod, een kort stukje van dat oorspronkelijke interview. Je hoort er mijn vreselijk Limburgs accent en een soort van muizenstem. Ik ben kennelijk ook van mening dat iedereen zou moeten zijn zoals de mensen daar in Bilzen, dan zouden de problemen zoals de oorlog in Vietnam snel een oplossing vinden! Maar vergeef het me, ik was nog jong.

Gepost door: martin pulaski | 21-10-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.