12-04-10

DE WINTER VAN DE DODE STERREN


Alex-Chilton1

Dode ster (Alex Chilton).

Hoe kun je iemand missen als degene die je mist er is? Gekmakend missen. Je weet dat ze er is, maar ze is er niet. Ze is er voor de hele wereld, misschien, maar niet voor jou, omdat je haar niet ziet. Het is een kleine wereld, maar soms zo groot dat je er in verdwaalt als in een doolhof. Een immense wereld die je geen troost biedt en dat ook nooit zal doen.

Er is niets dat je aandacht trekt, dat je gelukkig maakt, dat je zin geeft om met glazen te gooien, met borden, met meubilair. Er is niets. Er is geen Jackson Pollock, er zijn geen opwindende steden, geen Beatles, geen Bach. Er is geen Fernando Pessoa, geen Stendhal. Er is geen Antonioni, geen Lars Von Trier, geen Emmanuelle Béart.

Er is alleen degene die er niet is. Jij bent er niet. Er is niemand. Hoe kun je leven als je zo intens wilt leven? Wat kun je doen als je zoveel wilt doen? Je kunt niets doen. Je kunt niets doen dan wachten, en wachten maakt je hart broos en je ziel boos. Je kunt jezelf in de spiegel bekijken: er is niemand, een leegte. Je bent al verdwenen.

EMMANUELLE BEART

Levende ster (Emmanuelle Béart).

Commentaren

* (Helemaal niet ter zake, maar:)

'k Kwam hier nog eens piepen,
en ik vind het leuk te zien
dat M. Pulaski hier
nog steeds actief is
nog steeds te vinden is.

Dus wou ik dat toch even berichten.
Heel gewoon, heel kort.

Tot vlug,
P.

Gepost door: Pam | 14-04-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.