07-08-09

IN MEMORIAM WILLY DEVILLE


Ik ben sprakeloos. Een van mijn 'helden', Willy DeVille - iemand die voor honderd procent uit rock & roll en rhythm & blues bestond - is gestorven. 'Cabretta' is een elpee die mijn leven heeft veranderd. Laat de tranen nu maar rollen.Commentaren

Mink Willy was ook een van mijn jeugdhelden. De laatste keer dat ik hem aan het werk zag was een jaar of twee geleden in het Casino in genk. Hij speelde een schitterende set bluesnummers - allemaal covers. Toen iemand een verzoeknummertje durfde aanvrangen repliceerde hij: "It's my show. I play what I want."

Gepost door: peerke | 07-08-09

Reageren op dit commentaar

Mink II Je had dan in zekere zin toch gelijk (hoewel het niet om gelijk ging): met wat er de voorbije weken is gebeurd in onze kleine wereld van de rock & roll lijkt het erop dat er toch een soort einde in zicht. Is het dan toch definitief gedaan? Blijven alleen de klootzakken over?

Tegen mijn voornemen in wil ik nu graag een requiem schrijven, maar, Peerke, heeft het zin - onbenullen eigenen zich toe waar wij mee vergroeid zijn en schrijven er oppervlakkige rommel over, die ze hier en daar bij elkaar gaan sprokkelen. Ik heb geen zin meer om daar aan mee te doen. En met die onbenullen bedoel ik zeker jou niet, jij die in elk woord je passie voor deze muziek laat doorklinken. Ik weet het, dit zijn ongepaste overwegingen als iemand die ons dierbaar was is gestorven. Maar ik heb mijn emoties op dit ogenblik niet helemaal onder controle.

Overigens hoor ik toevallig op de achtergrond Emmylou Harris 'Sweet Old World' zingen. Het lijkt wel voor Willy DeVille geschreven. Ik zou geen mooier requiem kunnen bedenken.

Gepost door: martin | 07-08-09

Reageren op dit commentaar

Een persoonlijke compilatie zal nog dagen samen met mij rouwen.

Gepost door: LucV | 07-08-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.