21-08-08

WAAR LIGT MADRID?


Die vliegtuigcrash in Madrid is natuurlijk erg en wat ik nu ga schrijven betekent bijgevolg weinig… Maar als ik in De Standaard Online lees ‘in de Spaanse stad Madrid’ voel ik mij beledigd. Elke Belg (of Nederlandstalige) die heeft leren lezen en schrijven zou zich beledigd moeten voelen. Denkt De Standaard Online dat wij echt zo dom en onwetend zijn dat we niet weten waar een van de grootste steden van Europa, een hoofdstad dan nog wel, ligt? Ik maak het meer en meer mee, dat belerende toontje, ook op televisie, alsof wij allemaal kleuters zijn die volstrekt niets weten. In dit geval is het na-aperij van de Amerikanen die bij elke stad vermelden in welke staat of welk land ze is gelegen. Dat betekent niet dat de Amerikanen zo dom zijn. Er zullen nogal wat Amerikanen bestaan die Liechtenstein niet op de wereldkaart kunnen terugvinden, maar dat kan ik ook niet. De Amerikanen hebben echter die gewoonte ontwikkeld om bij plaatsnamen ook de staat te vermelden omdat er in de Verenigde Staten heel veel plaatsen Europese (en andere) namen hebben. Ongetwijfeld is er daar meer dan één Madrid, er is zelfs een Toledo, en iedereen heeft al van Paris, Texas gehoord. Bij hen heeft die gewoonte met duidelijkheid te maken, om verwarring te voorkomen. En nu zwijg ik erover, en houd ik me verder bezig met belangrijker problemen.

En met plezierige dingen, zoals de verjaardag van mijn geliefde vrouw. Gelukkige verjaardag Laura, Senga, Daphne, Agnes en ik weet al niet goed meer welke namen ik je nog allemaal al heb gegeven. Astarte, destijds, toen ik nog een jonge, romantische dromer was, die met 'The White Goddess' en Mario Praz dweepte. Gelukkige verjaardag, liefste.

Wat is dat plaatje van Justin Townes Earle toch mooi! The Good Life. Ja, soms is dat waar, soms is het leven goed, soms is het leven mooi. Heel soms. Maar je mag niet te lang nadenken, bijvoorbeeld over de eerste zin van dit stukje gemurmel.


smoking a cigarette in madrid

Foto: Agnes in Madrid op een mooie zomerdag. Ze rookte nog. En ze was blond. Tijden veranderen.

Commentaren

Schoonheid Helemaal zijn vader, die Justin Townes Earle! Mooie plaat inderdaad, en tenslotte zijn platen belangrijker dan het gezeik van destandaard online. We moeten ons daarom meer met de schoonheid van het leven (the good life, inderdaad) bezighouden, Martin, en ons niet langer meer storen aan het kinderachtige gezeik van de journaals en de kranten. Het leven is zo al kort genoeg om je energie in nutteloze zaken te steken. Ik ben daarom vandaag begonnen met mijn cd koffer te pakken die meegaat naar mijn droomeiland IJsland.

3 dikke zoenen en een dikke proficiat aan de jarige vanwege Roen! Dat ze ze nog lang mag mogen mogen!


Gepost door: RoenHetZwoen | 21-08-08

Reageren op dit commentaar

Schoonheid Mooie foto ! En nog vele jaren samen...

Gepost door: Marc | 24-08-08

Reageren op dit commentaar

schoonheid III Dank je Marc, dank je Roen. Ja, met de schoonheid zouden we ons moeten bezig houden, maar wat mij betreft gaat dat niet altijd. De werkelijkheid heeft zoveel facetten, waarvan de schoonheid er maar één is. Alleen al pijn en ongemak maken het een mens moeilijk om oog te hebben voor wat mooi en goed is.

Gepost door: martin | 24-08-08

Reageren op dit commentaar

Amsterdam Gisteren had een presentator het over Amsterdam; "in Nederland" voegde hij eraan toe. Kan het nog debieler?

Gepost door: martin | 24-08-08

Reageren op dit commentaar

Madrid Martin, het spijt me heel erg om dit te zeggen maar ik ken tenminste 1 persoon die het niet wist, van Madrid.
Het is iemand die graag leeft en lacht en zingt en naar verhalen kan luisteren en er zelf ook vertelt. Het is een mooi iemand. Amsterdam zal wel lukken, denk ik.

Gelukwensen voor A., ik wens haar nog veel mooie dagen en jaren.

Gepost door: Evy | 24-08-08

Reageren op dit commentaar

Madrid? Bedoel je dat die persoon niet weet in welk land Madrid ligt?

Gepost door: martin | 24-08-08

Reageren op dit commentaar

Madrid. ja, dat bedoel ik.

Gepost door: Evy | 24-08-08

Reageren op dit commentaar

Niet weten... je zou je wel eens kunenn verbazen, hoeveel mensen een hoop dingen, die jij voor de hand liggend vindt, niet weten...

Gepost door: Coco | 25-08-08

Reageren op dit commentaar

onwetendheid Coco, dat is zo, maar dat bedoel ik niet. Ik heb het over de basiskennis van een Europeaan die heeft leren lezen en schrijven en meer nog heb ik het over hoe de media ons als onwetenden beschouwen, en hoe ik me daar aan erger. Grumpy old man, that's me.

Natuurlijk weet ik zelf bijzonder weinig. Vraag me niets over techno, techniek, verzamelingen, Einstein, notenleer, hoe bouw je een brug, hoe roei ik rupsen op een biologisch verantwoorde manier uit, wat is het beste middel tegen een kater, etc. Ik weet daar volstrekts niets over.

Het is wel vriendelijk van je - en van Evy - dat je de onwetenden in bescherming neemt.

Gepost door: martin | 25-08-08

Reageren op dit commentaar

Tja... mijn baas zei vroeger geregeld: 'je moet er van uitgaan dat de mensen dom zijn'.... misschien zou hij het er in de mediawereld niet eens zo slecht vanaf brengen... alhoewel het ontbreekt hem aan een aantal andere noodzakelijke kwaliteiten .. .
dit gewoon terzijde en nergens toedoend...
Maar toch 'vriendelijke' groetjes...

Gepost door: Coco | 25-08-08

Reageren op dit commentaar

domheid ... en voor die domheid betalen werkgevers dan hoge weddes, die die dommeriken hoedanook nog te laag vinden, terwijl pakweg veel slimmere Nigerianen in hun thuisland zowat gratis en meer werken. Waar zit de logica???

Gepost door: RoenHetZwoen | 26-08-08

Reageren op dit commentaar

debiel maar je had wel gelijk.
ik heb zelf veel 'last' van (wat ik zie van) 'Man bijt hond'. Ik vind dat ze met de mensen lachen. De mensen zijn blij dat ze op televisie komen en doen onnadenkend 'hun ding'. Dat programma is zo populair.
En de spelfouten in het journaal vallen op.
Wat is dat toch allemaal?

Gepost door: Evy | 08-09-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.