18-03-08

AAN DE LIEFDE GELEDEN

Je hebt als alle jongens aan de liefde geleden, zelfs tijdens die zomer toen alles gonsde en alles licht was om je heen, zodat het wel leek of je een van de uitverkorenen was. Veel twijfels had je maar je was ook zeker van de richting die je insloeg. Later hoorde je dat dat het kruispunt was geweest. 

Uit het groen vertrok je al wat gebogen, in cirkels van waanzin gevangen, trots op je hart en zijn woorden, je sterke, magere armen uitstrekkend naar wat je niet kende. Spiegels noch lege bladzijden schrikten je af.

Daar liep de massa bekoorlijk onder de torens over de lanen in september. Het was de grote schoonmaak van je zinnen. Veel van wat je geleerd had keerde je binnenstebuiten; je ademde moeilijk maar ging toch tegen de stroom in, met maandenlang een purperen jas aan, de jas van de heilige die je zou worden.


De jaren bevlekten je vel. Je droomde de dagen weg. Je beschreef een ontsnapping uit de grenzeloze psychose van wat de wet heet.

Je ging naar je bron om jezelf te ontginnen, niet voor het goud, want dat was maar een woord, maar voor het erts van een waarheid. Een waarheid die niemand vermoedde. Schuld en boete betekenden niets daarmee vergeleken. Zou men je vermoorden als men het wist wat je bezielde?

Commentaren

Antwoord nodig? Zou men je vermoorden als men het wist wat je bezielde? Als dat de vraag is, surf dan als de bliksem naar Tieftalen (uitlijnen) voor het antwoord. Maar daar ben je al geweest. Het ligt ingeschreven in de mechaniek van mens en wereld

Gepost door: marc tiefenthal | 18-03-08

Reageren op dit commentaar

trots en de trots? die is gebleven? en de dromen? en het erts?

Gepost door: Evy | 18-03-08

Reageren op dit commentaar

dit vind ik weer zo'n heerlijk mooie bijdrage van je, ook zo herkenbaar...

Gepost door: Martine | 19-03-08

Reageren op dit commentaar

wet dank je martin, evy. ja, de trots en de dromen zijn er nog - maar de wet is er ook en de 'praktische bezwaren'.

Gepost door: martin | 19-03-08

Reageren op dit commentaar

martin sorry, martine, ik schreef martin. zo narcistisch ben ik wel.

Gepost door: martin | 19-03-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.