14-01-08

DE JAREN ZEVENTIG IN ANTWERPEN (VERKENNING)

tweedehands,popcultuur,kringloop,wit pak,zwart leer,nostalgie,pop,mini-tv,herinneringen,antwerpen,punk,cinderella s ballroom,pannenhuis,television,reggae,vintage,interieur,vrienden,wolmolen,dao,sint-jansplein,pil,tante georgette,kleren,juwelen,spiegel,narcisme,foto,martin pulaski,jos d,dansen,cinderella,firenze

Agnes, Lamorinièrestraat, Antwerpen, 1980. Foto: Martin Pulaski.

Zaterdagavond zaten mijn levensgezellin en ik aan tafel in een nostalgische bui te praten over lang vervlogen dagen. Vooral onze eerste jaren in Antwerpen van 1977 tot 1984 hebben een onvergetelijke indruk nagelaten. Het waren schitterende dagen, dagen van verandering, er hing revolutie in de lucht; veel nieuws en vrolijk stemmends ontstond spontaan voor onze ogen in kleine, nieuwe kunstgaleries en immense hangars zoals de Montevideo en wij werkten er soms aan mee, waren er deelgenoten van. We herinnerden ons weer die talloze uitbundige, weergaloze nachten in kroegen die nu niet langer donker of bruin meer waren maar wit, met onze vrienden Guillaume Bijl en Renée Strubbe, aan wie ik vaak terugdenk, omdat haar doodsprentje hier in mijn kamer staat, Ria Pacquée, Leo Steculorum, Flor, Jos Dorissen, over wie ik al vaak heb geschreven, Hilde V., Luc en zijn Hilde, Herman en Harry en vele anderen. En de diepe vriendschap met Rita en Jules die nog steeds voortduurt. Hoe we bijna zonder geld konden overleven en zelfs nog rockabilly-, blues- en punk-elpees en boeken konden kopen. De tijd van Elvis Costello, the Clash, the Ramones, Television en reggae.

Voor goedkope ‘hippe’ kleren gingen we naar het Berghmanshuis (als dat de juiste naam is) op het Sint-Jansplein, de Wolmolen in de Provinciestraat en Dao in een zijstraat van de Nationalestraat. In de winkel op het Sint-Jansplein – waar kleren uit faillissementen werden verkocht – vond je alles wat je nodig had om een avond uit te gaan. Wij waren echt wel voorlopers op dat gebied, als ik dat zo mag zeggen. Nu gaat iedereen naar de kringloopwinkels en combineert oude met nieuwe kleren. Toen was bijna niemand geïnteresseerd in ‘vintage’.
(Eigenlijk was ik vanaf 1965 ongeveer al bezig met me oude kleren toe te eigenen, vooral zijden sjaaltjes van mijn tante Georgette, zij had er tientallen, en juwelen, af en toe ook kledingstukken uit mijn moeders jonge jaren. Als ik dat toen allemaal aantrok leek ik op Brian Jones en was ik gelukkig.)
tweedehands,popcultuur,kringloop,wit pak,zwart leer,nostalgie,pop,mini-tv,herinneringen,antwerpen,punk,cinderella s ballroom,pannenhuis,television,reggae,vintage,interieur,vrienden,wolmolen,dao,sint-jansplein,pil,tante georgette,kleren,juwelen,spiegel,narcisme,foto,martin pulaski,jos d,dansen,television,cinderella,firenze

Aan zo’n avondje uit in Antwerpen ging een heel ritueel vooraf, waarbij we twee à drie uur voor de spiegel allerlei combinaties probeerden. De ‘perfecte’ combinatie vinden, dat was het moeilijkste. Maar het gaf een eerlijk gevoel om dan later zo uitgedost in het Pannenhuis en Cinderella’s Ballroom binnen te stappen. Vaak ging ik naar Cinderella’s Ballroom in een wit pak, gekocht in Firenze, een zekere Alan Farbman uit New York, had dat daar voor mij betaald, en begaf me daar tussen in zwart leer gehulde punks op de dansvloer. We dansten vol overgave op de muziek van Maryse (ik hoop dat ik haar naam juist spel), de beste dj die ik ooit heb gehoord. Dansen op ‘Marquee Moon’ van Television, dat betekende extase (terwijl die pilletjes toen niet eens bestonden). In dezelfde Cinderella’s Ballroom leerde ik reggae appreciëren en er uren lang op dansen. Ik schoot zeer goed op met de punks, het waren stuk voor stuk vriendelijke jongens en meisjes. Ze namen geen aanstoot aan mijn wit pak. Integendeel: ze begrepen dat ik een individu wilde zijn en hadden daar duidelijk respect voor. Soms kwam ik echter ’s morgens thuis met bloedspatten op mijn pak. Een jongen had bijvoorbeeld al dansend op PiL (This Is Religion, of ‘Careering’) tot bloedens toe met zijn vuisten op de muren gebeukt. Dat hoorde erbij. Ik zal hier later meer over vertellen, als ik meer energie heb. Alleszins was de tweede helft van de jaren zeventig op zijn minst even boeiend als de zo bejubelde sixties.
tweedehands,popcultuur,kringloop,wit pak,zwart leer,nostalgie,pop,mini-tv,herinneringen,antwerpen,punk,cinderella s ballroom,pannenhuis,television,reggae,vintage,interieur,vrienden,wolmolen,dao,sint-jansplein,pil,tante georgette,kleren,juwelen,spiegel,narcisme,foto,martin pulaski,jos d,dansen,television,cinderella,firenze

 

Vaak denk ik eraan om weer in Antwerpen te gaan wonen, waar alles gebeurt. Maar heeft het zin? Jaag ik niet op een droom die al lang vervlogen is?

Commentaren

terug naar Antwerpen? Als je dat zou overwegen, zou je inderdaad weinig van vroeger terugvinden. Je kan er wel nog rustiger over straat lopen 's avonds (niet 's nachts). Antwerpen is nog steeds de plaats waar het gebeurt. Maar ben je nu niet eerder toe aan terugtrekking?

Gepost door: marc tiefenthal | 15-01-08

Reageren op dit commentaar

terug naar Antwerpen Nee hoor, Marc, ik wil me helemaal niet terugtrekken. En ik vind ook Brussel een heerlijke stad, maar ik woon te geïsoleerd, in een buurt van 'burgers'. Je ziet geen mooie jonge vrouwen in onze straat, en ook geen mooie jonge mannen. Hier wonen weinig immigranten. Het is hier een groene oase, dat wel, maar niet ver hiervandaan is de ring die de lucht verpest. En aan het kanaal naar Charleroi stuwt de chemische industrie haar giftig afval de lucht in.
Ik denk vaak aan terugkeren naar Antwerpen omdat ik daar thuishoor, ik ben er geboren en veel van mijn vrienden wonen er. Ja, vrienden, ook al zien we elkaar niet zo vaak. Er is ook radio Centraal waar ik me heel sterk mee verbonden voel.
Hier ben ik eenzaam, maar anderzijds kan ik hier wel beter eten en drinken. En van het ene werelddeel naar het andere reizen.
En het klopt helemaal niet dat ik met jou niets wil gaan drinken, maar dan liefst niet te laat.

Gepost door: martin pulaski | 15-01-08

Reageren op dit commentaar

ik mis robert nog iedere dag

Gepost door: ernest | 14-08-11

Als jongeman van een jaar of 15 geraakte ik ooit binnen in de Cinderella, geloof ik. Op de stadswaag, toch?
Ik wist niet wat ik zag.

Gepost door: Cjarel | 16-01-08

Reageren op dit commentaar

cinderella Ja, op de stadswaag, ik ben er de eerste keer geweest in 1977 en vanaf 1982 ben ik er weggebleven. Wat heb je dan gezien? Ik ben nooit in CGBG's geweest, maar ik heb het gevoel dat er overeenkomsten waren.

Gepost door: martin | 16-01-08

Reageren op dit commentaar

Van '77 tot '82: vertrekken in de Skipper, dan naar Stadswaag. Eerst den Domino en de Matchclub, dan de Cinderella (eerst soms nog even de Witte Waag) en soms daarna de Royal Inn aan't Station. Dan buiten komen en de zon die scheen: maf gevoel...
Vooral herinneringen van samenhorigheid, alles kan en alles mag en boven alles: onwaarschijnlijk veel fantastische muziek in véél genres: rock, punk, new wave, pop, rap, filmmuziek (The Rocky Horror Pictures Show!), dub...
Super tijd. En als je mensen van vroeger terugziet blijkt dat voor iedereen zo te zijn geweest...

Gepost door: Daniëlla | 17-12-11

the big city Bij mij moet het 1987 geweest zijn. Ik herinner mij vooral de sfeer, dat 'ondergrondse' gevoel. Heel veel rare individuen, ze gaven mij het gevoel dat alles kon. Het voelde nogal revolutionair aan, al is dat misschien raar aangezien het 1987 was...
Ik was ook best wel een beetje angstig, er werd ruw gedanst en de punks maakten veel indruk op mij. Ik was toen niet veel meer gewoon dan het plaatselijke jeugdhuis, hoe kan het ook anders.
Vanaf toen wist ik zeker dat de wereld veel groter was dan het dorp dat ik kende, en vooral dat die wereld bereikbaar was voor mij.

Gepost door: Cjarel | 17-01-08

Reageren op dit commentaar

Cinderella Ah, Cinderella's Ballroom, ik was een van de punks. kan me moeilijk je witte pak herinneren. Maar Maryse is correct gespeld :)
http://uroskin.blogspot.com/2007/05/antwerpen-tale-of-many-cities.html

Gepost door: Uroskin | 07-07-09

Reageren op dit commentaar

cinderella Ik had niet altijd een wit pak aan, meen ik mij te herinneren.

En jij woont in Nieuw Zeeland, het veiligste land van de wereld? Dat kan je van België niet zeggen (en Brussel is al helemaal gevaarlijk).

Gepost door: martin | 07-07-09

Reageren op dit commentaar

Cinderella T'is hier misschien wel veilig in NZ maar ik kom toch nog wel eens graag naar Belgie!

Gepost door: Uroskin | 22-07-09

Reageren op dit commentaar

cinderella's ballroom Ja Martin, ik herinner me jou in je witte pak in de cinderella...ik was ook één van de punks maar mét kleuren, rood leren vestje, gele broek...in '79 zaten we vaker in de Matchclub en dan later de Getto, begin '81 trok ik me terug met een groepje van de eerste lichting punks en brachten we het weekend door al trippend op de heide, gedemotiveerd door al het gespuis dat naar de Stadswaag trok en weinig met de punkspirit te maken had. Weet je dat Annik Honoré (liefje van Ian Curtis, Joy Division) één van de onzen was en in '79 ook elk weekend daar in de Cinderella kwam?

Gepost door: Luc | 01-11-09

Reageren op dit commentaar

@Martin: ik herinner me u ook nog, met het witte pak, wel vaag...
Er was ook 'n vrij grote man die me is bijgebleven, zonder dat ik hem kende, die opviel door z'n grote sleutelbos die aan z'n broeksriem hing en altijd rinkelde als hij danste...
@Pan: weet jij wie ik bedoel? Je hebt nog zo'n goeie herinneringen!

Gepost door: Daniëlla | 20-12-11

cinderella en joy division Luc, straf dat jij hier komt opduiken met je verhaal, vooral omdat ik gisteravond de film 'Out Of The Past' zag. Wij zijn ook weggebleven uit de Cinderella vanaf 1982 ongeveer - we gingen dan liever naar de Tom Tom Club. Dat Annik Honoré ook in de Cinderella kwam heb ik nooit geweten. Misschien heb ik dan nog wel met haar gepraat. Weet je wat zij nu doet?
Het was alleszins een prachtige tijd - hoewel ik blij ben dat ik nog leef!

Gepost door: martin pulaski | 01-11-09

Reageren op dit commentaar

Wel Martin, herinner je de Ronny's nog?..de Cuyt en de Meganck? (van de Van Maerlantstraat);.wel Ronny Meganck heeft nog gevreeën met Nikki in '79, hij woonde toen al niet meer in de Vanmaerlantstraat (bij de Cuyt en Frank en ook Fred van Radio Centraal)...maar bij mij in Merksem.

Gepost door: Luc | 01-11-09

Reageren op dit commentaar

Verdoemme Luc !! dat ik je zo terugvind !! .. ben nog maar net beginnen lezen maar ik wist dirèkt wie 'luc' was (de heide, merksem etc ... ) kleine wereld , strolling on memory lane ... xxx dany

Gepost door: dany | 30-01-12

Ja Dany, we komen elkaar wel eens vaker op de vreemdste plekken tegen zoals in Zuid India bvb.! Ik ben al effe terug uit den Jungle, dat wist je misschien wel.
Ik weet al hoe je te vinden, ik kontakteer je!
XXX

Gepost door: luc | 31-01-12

toen in '79 sprong de relatie af , ik herinner me nog Ronny's woorden:"omdat ze een affaire heeft met de zanger van Joy Division", dan was er het optreden in de King Kong en dan zagen we Nikki niet meer, ze was dan ook meer in engeland...ik ben op zoek naar haar emailadres en kom zo terecht bij jou via google, ik heb een 8 mm filmpje van bij mij thuis in '79 waarbij ook Nikki, JOy Div. fans zoeken naar afbeeldingen van haar van in die tijd, ik twijfel eraan om ze op het net te zetten. Ik heb 9 jaar in Thailand gewoond en bij mijn terugkeer naar België werd ik gekontakteerd door een punkverzamleaar die naar Nikki informeerde en dan herontdekte ik het filmpje en de hetze op het net omtrent Joy Div., wat een bullshit daar allemaal verteld wordt en er werden ook nepfoto's van haar ('in79) geplaatst.
Ze was steevast bij de Brusselse punks die naar A'pen afzakten in '79. Cheers!

Gepost door: Luc | 01-11-09

Reageren op dit commentaar

Cinderella op de Stadswaag... Gisteren zag ik op TV een, zoals ze zeggen "aangrijpende" film over Ian Curtis van Joy Division, groep die ik nooit gekend heb maar waarover ik, hier en daar, wat docu's over heb gezien. Ik kwam, in de jaren 1977-1980 praktisch ieder weekeinde in de Cinderella. Ik herinner mij ...niemand. Pech; zegt iets over mij, I guess. Ik herinner mij wel zeer goed ne gast op wie ik smoorverliefd was: een bar"man", Dennis. Ik weet ook dat ik, in een slechte LSD trip, de catalysator was in her herschapen van de Cinderella in een slagveld van vechtende gasten: een skinachtig individu sloeg een Marokkaan die hij bij zijn lang haar hield het gezicht kapot op zijn knie. Iedereen keek ernaar. In mijn "stupor" ben ik die "Angel" langs achteren op de rug gesprongen (ik ben geen vechtersbaas...) en ...bang... bagarre générale. Ikke weg. Ja, de Cinderella. De tijd vliegt. Nostalgisch, eh. In 1980 ontmoette ik mijn nog steeds huidige echtgenote en de rest heet "Brusselse rand", kinders, job en ...isolatie, ja.

Gepost door: Paul | 04-02-10

Reageren op dit commentaar

Hey Paul,
Ik zat er van '77 tot begin '82, zowat iedereen was verliefd op Dennis, hij werkte ook in de Skipper, waar 2 juke-boxen stonden. De keren dat "Denis, Denis" van Blondie werden gedraaid waren niet te tellen :-).

Gepost door: Daniëlla | 21-12-11

Ja de Cinderella,amaai! Ik zat in de cinderella tussen 1976-1980
en heb er ook herman brood regelmatig zien opduiken.
ik was zelf ook punky new wave,lief vaak geminckt en ken de Ronny Susuki nog en de Ronny Chauffeur en de Stamati enz ,den Dennis de Robert,den baas van de cinderella

mijn bijnaam was Zego,omdat ik een bowie fan was en nog ben> ken er nog wel een paar opnoemen en moet dan zeker ook Annick gekend hebben

Gepost door: Roberto | 06-02-10

Reageren op dit commentaar

Herman Brood zat ook regelmatig in de Skipper en vertrok dan "s avonds mee van daar naar de Cinderella.
En Grace Jones in de V8 en Iggy Pop in de Skipper (juist toen ik er eens NIET was, verdorie :-)

Gepost door: Daniëlla | 17-12-11

Eind jaren '60 kwam Herman Brood ook in de kroegen van "de kant" vergezeld van zijn vriend Mik Ruzius waar hij mee samenwoonde, meestal om wat captagon aan te kopen, dat kon men toen in België verkrijgen zonder doktersvoorschrift.

Gepost door: Pan | 17-12-11

cinderella hey hey hey cinderella, jaja ik kwam daar in jaren 80 & 90 tot en met sluiting robert en cherge zijn al jaren overleden rip
ik werkte er afentoe ook en plaatjes draaien ook.
en marys heeft een mexicaans restaurant op de kaai de gringos ofzoiets.
en op facebook zitten veel mensen op van vroeger uit die tijd.
( facebook...patje gorrebeeck )of chek out cinderella & co on facebook
gtrz patje

Gepost door: patje g | 07-02-10

Reageren op dit commentaar

cinderella's ballroom Cinderella-vrienden, ik ben het aan jullie verplicht (en zeker aan degenen die niet meer onder ons zijn, zoals Robert) om een langere, en vooral betere en preciezere tekst over die plaats en die tijd te schrijven. Er zijn zoveel herinneringen verbonden aan Cinderella's Ballroom. Zo gauw ik de kracht heb - en de 'muze' mij uit mijn hok lokt, komt dat stuk er, met alle liefde die er voor die tijd/plaats nog in mij overblijft (buitengewoon veel).

Bedankt voor alle reacties. Zo zie je dat je nooit moet wanhopen. Maar ik denk ook altijd aan Neil Youngs 'Walk On'

Gepost door: martin | 21-02-10

Reageren op dit commentaar

oude cassettes punkoptredens Heeft er hier misschien nog iemand oude demo cassettes of liveoptredens van punkgroepen uit de Cinderella tijd? Ik denk maar aan protection +, de brassers, ze barbies, AA, vibo, cultural decay, de kommeniste,svätsox,...

Gepost door: Kris | 27-03-10

Reageren op dit commentaar

De Cinderella en de Match 'k Ben destijds ook veel in de Cinderella geweest. Ook veel in de Match op de waag gezeten, daar draaide Marleen. Vanaf 77 tot in de jaren 80. De Van Maerlantstraat ken ik ook nog, nog met Ronny Cuyt in een groepke gezeten, Kende toen ook Frank en Fred en Wim en Linda en Ronny zijn lief, een Duitse . Jammer genoeg kan ik me van de belevenissen toen enkel flarden herinneren, deze berichtjes triggeren wel enkele beelden, Dennis en Robert en Marlies kan ik me ook nog herinneren. Fred heeft nog opnamen van ons gemaakt die op Radio Centraal zijn gespeeld, die zou ik wel eens willen terughoren. Zijn waarschijnlijk long gone, de eeuwigheidswaarde was ni fantastisch :

Gepost door: Rudy | 09-06-10

Reageren op dit commentaar

"Karton" met de Ronny Kuyt en de Jill, de "Fuel Tanks" met Jill, Dirk, Serge en Guy...
Ge kon trouwens ook in verschillende vriendengroepekes zitten zonder daarop aangekeken te worden, en op 'n avond van de ene groep naar de andere switchen, was geen enkel probleem. :-)

Gepost door: Daniëlla | 17-12-11

Ja "Karton" met de Cuyt en de Jill (zeg Jules)...die eigenlijk Raoul heet, op drums, en den Benny (van den Berg) basgitaar, maar wie speelde er toen nog mee, was dat de Meganck of de Pat?

Gepost door: Pan | 17-12-11

@ Pan: de Raoul heb ik nog eens terug gezien, 'n paar jaar geleden, Ann (die toen z'n vriendin was) ook.
Ik denk dat de Ronny Meganck meespeelde in Karton.

En den Georgie ben ik ook gewest, was wel de naam vergeten :-)

De Sisse (later den Hippo en daarna dat pannekoekenhuis en daarna Spagettiword?) heeft op 'n blauwe maandag toch ook even iets opengedaan in die buurt...Ben ook weeral de naam vergeten, achternaam van de Sisse ook, naam van dat Pannenkoekenhuis: de Spiegel? Het Spiegelbeeld? Oh, m'n geheugen :-)

Gepost door: Daniëlla | 19-12-11

@Daniella, dan ben je ook één van de gepriviligieerden die de Georgie gekend hebben, tegenover het Pakhuis en den Babylon in de Jeruzalemstraat, op diezelfde plek later "'t Groot Ongenoegen". In de Jeruzalemstraat had je ook de Pax Christi, een opvangtehuis van paterkes die daar simpele kamers verhuurden, voornamelijk reizigers en scheepslui, die brachten al eens wat souvenirs mee, maar dat verhaal een andere keer!
Ik denk dat die kroeg van de Sisse in het begin van de Wolstraat was, zo ongeveer tegenover de Groen Waterman(boekhandel), aan de kant van café De Mok en De Kat maar dan richting de Lange Koepoortstraat, dat was ook al eens een after-Cinderellakroeg, was inderdaad niet zo lang open.
Op de hoek van de Paardenmarkt en het Klapdorp had je in '77 ook nog "de Geverfde Vogel" van de "uitgetreden" priester Jacques met zijn vriendje, en café "een beetje bij Martina". Joenges toch!

Gepost door: Pan | 19-12-11

@Pan: die 2 laatste kroegen zeggen me niets (alhoewel "Een beetje bij Marina" een geweldige naam is. Maar de Mok en de Kat en den Babylon (met dat vieze zeteltje maar goeie soep) zeker wel! En d'A Gans, waar de Geert altijd Zappa speelde. Mijn favoriete kroeg was toch de Skipper (daarvoor de Muze maar toen die een tijdje gesloten was, stapten er velen definitief oer naar de Skippe). Ik ben er ooit in '82 nog eens geweest, ik ging direct naar beneden om onze graffiti op weg naar't toilet te zien maar alles was weg en de mooie geslepen spiegels ook (die ware wel 'n paar keer gebroken :-).
Het zelfde met de Muze: toen de graffiti in de kottekes weg was (ons kotteke was het laatste tegen de wc (toen die nog beneden was) vond ik dat echt vreselijk. Was niet meer onze Muze, niet meer onze Skipper: alle tastbare herinneringen met witte verf weggeschilderd...
Maar hebt ge ook het Oranjehuis nog meegemaakt, in de Hoogstraat?

Gepost door: Daniëlla | 20-12-11

@Pan: die 2 laatste kroegen zeggen me niets (alhoewel "Een beetje bij Marina" een geweldige naam is. Maar de Mok en de Kat en den Babylon (met dat vieze zeteltje maar goeie soep) zeker wel! En d'A Gans, waar de Geert altijd Zappa speelde. Mijn favoriete kroeg was toch de Skipper (daarvoor de Muze maar toen die een tijdje gesloten was, stapten er velen definitief oer naar de Skippe). Ik ben er ooit in '82 nog eens geweest, ik ging direct naar beneden om onze graffiti op weg naar't toilet te zien maar alles was weg en de mooie geslepen spiegels ook (die ware wel 'n paar keer gebroken :-).
Het zelfde met de Muze: toen de graffiti in de kottekes weg was (ons kotteke was het laatste tegen de wc (toen die nog beneden was) vond ik dat echt vreselijk. Was niet meer onze Muze, niet meer onze Skipper: alle tastbare herinneringen met witte verf weggeschilderd...
Maar hebt ge ook het Oranjehuis nog meegemaakt, in de Hoogstraat?

Gepost door: Daniëlla | 20-12-11

@Daniëlla: ja de Skipper was fine, daar kwam zowat iedereen terecht, spijtig dat er toen al ouwe kroegen gesloten werden zoals "de Groene Michel" naast de Skipper, met live optredens en café "'t Kaffee" (René en Wanda) op de hoek van de Wijngaardstraat en de Koepoortstraat, richting Conscienceplein (daar liep je Robert (Cinderella) ook al eens tegen het lijf voor hij de Cinderella opende), in het weekend zag die buurt zwart van het volk en 's zomers bleven die kroegen tot in de voormiddag open op weekdagen en 's namiddags zat het conscienceplein vol (mid jaren '70). Ik herinner me slechts 1 keer in het Oranjehuis, kwam ook wel 's in de Royal Inn.
In den Hippo ben ik nooit geweest alhoewel ik in hetzelfde straatje gewoond heb.
Ik sprak vorige week nog iemand die Raoul gezien had.

Gepost door: Pan | 20-12-11

@Pan
In de Groene Michel ben ik de laatste dag nog geweest, optreden van Ferre Grignard. Ik was maar 15 en toen de flikken binnenkwamen moest ik me opsuiten in het toilet :-). In't Kafé ben ik ook geweest.
En 't Consciènceplein! Zaten we allemaal en weer eens flikkencombi's die één van ons meenam (Ullyssis aka de Witt)e) die achteromkeek en het Victory-teken naar ons maakte. Was daar zalig in de zomer. Wel grappig: mijn zoon zit daar nu dus ook met z'n vrienden...¨
Pan (komt van?), herinner jij je nog die grote kerel in de Cinderella, met die enorme sleutelbos aan z'n broeksriem? Die steeds zo rammelde als hij danste?

Gepost door: Daniëlla | 20-12-11

@Daniëlla,
ha! den Ulysses, de witte, ja die herinner ik me nu ook...da's dan wel 30 jaar geleden dat ik hem voor de geest heb gehaald, aan hem dacht.
...die grote kerel die aan die dansende sleutelbos hing: ...ik hoor de sleutelbos ja ...weet je nog of hij een bepaalde muzikale voorkeur had, kon ie heel goed dansen of was het eerder gewoontjes?
Ik kan me geen Daniëlla herinneren uit die tijd maar ik denk dat we mekaar wel zullen kennen, alleszins ben je wel een paar jaartjes jonger dan ik want ik was toch al wel 20, 21 toen de Groene Michel sloot...ik was één van de oudere punks, de leeftijd van Robert (Cinderella)
Pan is een schuilnaam, als je wil, geef mij een link...een emailadres, dan stuur ik je mijn facebook of mijn identiteit.

Gepost door: Pan | 20-12-11

Die gast danste nogal hevig, geloof ik :-).

Facebook: http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=770644547

Gepost door: Daniëlla | 20-12-11

@Daniella,
ik nam een kijkje op Facebook, herkende je maar...er kan niks op je Wall geschreven worden en ik slaag er niet in je uit te nodigen, vind ook geen mailadres.

Gepost door: Pan | 21-12-11

#Pan: 'k heb voor even m'n FB privacy-instellingen veranderd, je kunt nu bericht plaatsen, vriendschapsverzoek verzenden enz. :-)

Gepost door: Daniëlla | 21-12-11

Cinderella nostalgie Marleen (DJ van de Waag en Clowns, en bovenbuur van Cinderella) is nog steeds in Antwerpen en is een herborist ("Gesprekken met mensen die geen blad voor de mond nemen" 1998).
Jammer dat ik de recente nostalgie avond in Cinderella gemist heb.

Gepost door: Hans | 24-06-10

Reageren op dit commentaar

Marleen woont ondertussen al jaren in spanje.

Gepost door: poepoes | 28-03-15

Ben hier heel toevallig terechtgekomen.
(omdat ze op de radio J. Geils band draaien - live in Cinderalla Ballroom Detroit- begin jaren 70)

Zat in de cinderella van 76 (voor de punk) tot +- 94
al zat ik toen meer aan de overkant (die oude cinema) en viel 's morgens nog eens binnen.

Robert, Maryse en Dennis heb ik vrij goed gekend.
Muziek is nog altijd even belangrijk.

Al is het nu wel ruimer
Tegenwoordig draai ik i/d voormiddag sowieso klassiek (veel barok + symfonieën - niets gezongen)
Na de middag even wat ambient
Dan pop/rock
al eens iets iets die tijd (television, bowie, talking heads, wat punk)
veel blues
en 's avonds jazz

Gepost door: dan | 22-08-10

Reageren op dit commentaar

Herman Brood kwam graag naar de Cinderella en de Witte Waag, hij bleef er zo wat incognito want weinig punks kenden hem noch de andere bandleden van de Wild Romance. Herman was een ingetogen, ietwat verlegen jongen en je kon makkelijk een praatje met hem slaan, hij trakteerde me al eens op een Whisky-cola... ik herinner me dat Fred Cavalli ongestoord jointjes rookte in de Witte Waag, wij rookten buiten want het kon voor de cafébaas de sluiting van zijn zaak betekenen.
Toen Robert en Maryse de Cinderella openden in '75-'76 werd bvb "café 't Kaffee" (lange Koepoortstraat) gesloten, ook het oude Pannenhuis, de Groene Michel en de Vagant (oude Koornmarkt) hadden zo hun drugperikelen met het gerecht en werden gewoonweg gesloten.
De B.O.B.'ers namen ook foto's op de Stadswaag, verdoken in hun geparkeerde voertuigen...dan hadden ze wel foto's maar nog geen identiteiten, die trachtten ze dan te achterhalen van zodra ze iemand met een hoeveelheid spul geklist hadden die ook rondhing op de Stadswaag, die verwittigde daarna iedereen van wie hij een foto had gezien op het bureau! Ha! Mooie maar wat later ook donkere tijden.
Er kwamen heel wat artiesten in spe en toekomstig bekend volk in de Cinderella, Hilde Van Mieghem, Ghislène Nuyten (modeprogramma), Door, Ludo Mariman en the Kids. So Long.

Gepost door: pan | 17-09-10

Reageren op dit commentaar

Wat is er eigenlijk van Dennis geworden?

Gepost door: vanlidt | 31-10-10

Reageren op dit commentaar

Dennis zou in Oostende wonen en het wel stellen.

Gepost door: pan | 11-12-10

Reageren op dit commentaar

Geachte mensen,

Wat een geweldige blog is dit.
Dank voor jullie beschrijvingen van het Antwerpen in de jaren 1977-1982 op deze blog. Ik doe op dit ogenblik research mbt het schrijven van een filmscenario en vraag beleefd - langs deze weg - even uw aandacht. Het verhaal speelt zich af tussen 1978 en 1981 in Antwerpen. Het is een detective-story en bijgevolg ben ik nogal gefascineerd door jullie kleurrijke ervaringen in het Antwerpen van die tijd, zeker als daar contacten of ervaringen met de Antwerpse BOB/Rijkswacht of Politie tussenzitten: positief of negatief. Bedoeling is om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen en 'some raw street credibility' te kunnen toevoegen aan het papieren verhaal. Indien u/jullie herinneringen heeft/hebben aan de Antwerpse flikken, BOB, maar ook het uitgangscircuit, de grote verhalen uit de actualiteit (Politiek, cultureel, economisch, diamantwijk, immobiliën, bouwwoede) die België toen domineerden : op welke manier ging Antwerpen daar mee om? etc... laat het mij weten. Dank u voor uw bijdrage, uw moeite. Alle info resulteert in het bekomen van de juiste feel, de juiste toon en de jiuste soundtrack van die tijd. Ik hoop dat ik met deze oproep niemand tegen de borst stuit. Dat is de bedoeling niet. In dat geval mag u dit bericht asap (laten) verwijderen. Mailen kan naar: thinicefilms@skynet.be. Hartelijk dank. Peter

Gepost door: peter | 17-12-10

Reageren op dit commentaar

Flikken op Stadswaag: bij tijden zowat elke week! Ook: flikkenkarretje voor de Skipper en als je buitenkwam mocht je je pasje afgeven en lekker lang wachten, vooral als het regende!

Gepost door: Daniella | 17-12-11

Beste vrienden, wat een herinneringen allemaal! Op 21 februari dit jaar schreef ik: "Cinderella-vrienden, ik ben het aan jullie verplicht (en zeker aan degenen die niet meer onder ons zijn, zoals Robert) om een langere, en vooral betere en preciezere tekst over die plaats en die tijd te schrijven. Er zijn zoveel herinneringen verbonden aan Cinderella's Ballroom."

Wat blijkt nu? Jullie maken het mij verdomd gemakkelijk, jullie schrijven zelf die preciezere tekst. Het is voor mij heel moeilijk gebleken om die nochtans schitterende periode te reconstrueren. Aftakeling door intens te leven, maar ook door drank en medicatie zit daar voor iets tussen. Niet dat ik me niets meer herinner, maar namen en vooral gezichten zijn wat vervaagd en soms ook vergeten. Toch werk ik aan die grondigere tekst, maar jullie zullen er nog even op moeten wachten. Intussen zijn alle reacties hier welkom. Dit is een mooie manier om samen het verleden te reconstrueren.

@Peter: bedankt voor je compliment. Mocht je weinig reacties krijgen op je verzoek, kun je je altijd nog zelf tot een aantal van de mensen die in mijn tekst worden genoemd richten, en tot degenen die hier hebben gereageerd. Via radio centraal moet dat zeker kunnen, en ook op facebook zul je ongetwijfeld 'overlevenden' terug vinden. Gringo's Cantina in Antwerpen is ook een adres waar je terecht kunt. Veel succes met je project.

Gepost door: martin pulaski | 17-12-10

Reageren op dit commentaar

In 1979 werd de Match-club op 't stadswaag zo wat het trefpunt voor de punks, we kwamen ook in onze Cinderella maar in de Match-club draaide Marleen van Ende de allernieuwste "independant label" plaatjes, ze had daarvoor de nodige kontakten in engeland, Rough trade enz. Stafke de kroegbaas runde zijn zaak helemaal alleen, hij had veel om handen met ons, moest ons op tijd en stond berispen maar zag ons graag komen want de zaak draaide, punks uit Brussel, Wallonië, Parijs, Rijsel (Lille), Nijmegen, Rotterdam kwamen op bezoek.
Ook jongeren uit de jeugdclubs rond Antwerpen vonden hun weg naar de Waag, er verschenen fanzines, underground blaadjes etc.
In 1980 organiseerde jeugdhuis Djevano een punkconcert in Wilrijk in een mooie, ruime zaal met sjieke taverne. Punkbands uit België en Nederland, de Brassers, de Rondo's enz. Er heerste een prima en gezellig sfeertje, zoals gewoonlijk geen spoor van aggressie of baldadigheid wij waren nooit gewelddadig en er heerste altijd een goede verstandhouding onder mekaar.
Het concert was al een paar uur bezig toen er plots politie verscheen in de zaal, één van de agenten stapte het podium op, gaf de muzikanten bevel om te stoppen met spelen, nam de microfoon ter hand en kondigde doodleuk aan dat het genoeg geweest was en dat iedereen de zaal moest verlaten, ondertussen stonden er zo'n 30-tal agenten achteraan in de zaal....het publiek bleef stil, was ontsteld dat het concert zo maar werd stilgelegd zonder verklaring of aanwijsbare reden. Niemand reageerde op het bevel, niemand ging buiten en iedereen bleef staan. De agenten namen hun wapenstok in de hand en begonnen geisoleerde personen vast te pakken en buiten te sleuren, dan begonnen ze met de matrakken te slaan op het publiek om het naar beide uitgangen te kloppen, vanuit het gedrum begon het verzet, er werd naar de agenten teruggeschopt, enkelen kregen serieus slaag maar uiteindelijk slaagden die er toch in om iedereen buiten te krijgen...daar volgde een verrassing: de eerste punks die buitengewerkt waren hadden van de gelegenheid gebruik gemaakt om de verlaten politiecombo's te bewerken, omver te duwen, ruitjes in te slaan...toen de politie uiteindelijk naar buiten kwam werden ze zich pas van hun inschattingsfout bewust, de idioten.
De clou: de volgende maandag verscheen er een artikel in de krant De Morgen, dat de politie had moeten ingrijpen op een uit de hand gelopen punkfestival in Wilrijk, gewelddadige punks enz. De redactie van De morgen was bij mij om de hoek op de Amerikalei, verontwaardigd liep ik de redactie binnen en kreeg ik de gelegenheid om mijn versie van het verhaal te vertellen en uit de doeken te doen. De redacteur zei dat hij het politieverslag uitschreef maar dat hij een wederwoord zou publiceren indien meerdere personen hun verhaal per brief aan De Morgen zouden bezorgen...dat gebeurde ook en later verscheen er een wederwoord, een artikel met de versie van de punks....was uniek voor de berichtgeving in die tijd.
So long, Pan.

Gepost door: pan | 18-12-10

Reageren op dit commentaar

@Pan: Ik was de mede-organisator (met Marleen) van de Djevano punk avond. Mijn versie van toen kan je hier lezen: http://uroskin.blogspot.com/2005/10/i-had-almost-forgotten-about-it-but-31.html
@Martin: ik kijk uit naar je Cinderella historie! It was the best of times...

Als je wat info nodig hebt, ik ben op Facebook aanwezig.
Beste wensen voor 2011, Hans

Gepost door: Hans Versluys | 24-12-10

Reageren op dit commentaar

@Hans, het groepje waar ik me in bevond werd door de uitgang naast het podium naar buitengewerkt, we kregen ferme matrakslagen, ze klopten in het wilde weg , wie ze ook maar raken konden, het was moeilijk om weerwerk te bieden in het gedrum waardoor we ook neer vielen. Toen ik buiten kwam waren de combi's al bewerkt en beschadigd en wandelde iedereen braaf weg. De vogels die de schade aan de combi's toebrachten waren toen al gevlogen.
Wij trokken naar de Stadswaag, naar "de clowns", de nieuwe keet van Stafke tegenover de Cinderella, de Matchclub had hij toen al opgedoekt. Stafke zie ik wel 's op straat in Ekeren, geen haar veranderd.
So long,
Pan.

Gepost door: pan | 25-12-10

Reageren op dit commentaar

Mijn generatie heeft alle muziekgenres meegemaakt , maar dat was nog eens een mooie tijd , de punk . Ik herinner mij in Antwerpen ; de Cinderella , de Clowns , de Gigolo , enz. ... . Als we geld hadden gingen we naar Antwerpen , als we minder hadden , naar Leuven ; den Atelier , den Arno's , enz. ... . Als we nog minder hadden bleven we gewoon in Brussel . Wij kwamen van Brussel , daar was er alle dagen iets te doen . Ik herinner mij dat er in één van die drie in Antwerpen , geen vloer lag , en na wat biermorsen , je gewoon in de modder stond , ha ha . Het feesten ; dat duurde daar soms 2 à 3 dagen en de zondag middag kwamen we daar buiten en deed het daglicht zeer aan ons oogskes , hi hi .
Ik hoor nog altijd graag punk , dat is gebleven , maar nu zijn we bijna gepensioneerd , bijna 59 jaar , waar is de tijd ...

Gepost door: Mich | 25-01-15

ik was in die tijd een wekelijkse uitgaander in de "nieuwe moriaan" doch in de late of morgenduren stak ik de straat over met mijn schoonbroer Rudy. Ik kwam dan voor Marryse , zeker toen ze gekleed was in haar "pantervelleke". Zij stond dan achter de toog met Robert doch een echt koppel leek het niet. De muziek was daar outstanding, veel voorop op zijn tijd. Alles kon en mocht , om er uit de bol te gaan was daar the place to be. David Bowie, Lou reed, Iggy Pop te veel om op te noemen. Marryse had een uitstraling en charme die je toen in die tijd niet bij een ander zag.Een fantastisch lichaam Met een nieuwjaar had ik een kans , ze trrok zich tegen mij aan , doch ik had toen te veel gedronken en kreeg een blackout, Ik beklaag mij deze avond nog steeds. De Rudy was er ook goed gekend , hij "knipte" er menige grieten en was een goede danser. Een super periode in ons leven......

Gepost door: eddy dierckx | 01-02-11

Reageren op dit commentaar

Beste vrienden, wat een mooie en levendige herinneringen allemaal. Ik ben jullie allemaal dankbaar voor de aanvullingen, voor de verhalen. En ik merk nogmaals op dat 'mijn' verhaal over Cinderella's Ballroom bezig is zichzelf te schrijven. Toch zal ik er zeker, als de tijd rijp is, nog elementen aan toevoegen.
En ja, Maryse was een fantastische dj!

Gepost door: martin pulaski | 02-02-11

Reageren op dit commentaar

Ja, de Cinderella, daar kwam ik ook dikwijls. Met die neon-verlichting en de gevechten die er ook waren. Moest met een trap omlaag in de kelder. Grave muziek en sfeer! Verdomme, dat was toch een prachtige tijd! Toen was er toch veel meer vrijheid als nu. Maar ik kwam ook wel om de hoek bij Tante Til in de Pimpernel. Haha! Dat was een uitzuiperskot, maar je kon er ook nog gewoon een pintje drinken voor de open haard. Als je ze je kenden toch. Dat contrast tussen de Cinderella en de Pimpernel was de max!! Wie heeft dat gekend? Die daar binnen hadden allemaal schrik van de punks uit de Cinderella. Zalig!!!

Gepost door: RottenMartin | 01-10-11

Reageren op dit commentaar

RottenMartin, het was een sublieme tijd. Voor het altijd in het geheugen gegrift van degenen die erbij waren (en nog in leven zijn). Altijd is een relatief begrip. Nee, Pimpernel herinner ik me niet. Ben er waarschijnlijk nooit geweest, ik liet me niet graag uitzuipen, nog altijd niet.

Ze hadden geen schrik moeten hebben. De punks in de Cinderella waren stuk voor stuk lieve mensen. En eerlijk.

Gepost door: martin pulaski | 03-10-11

Reageren op dit commentaar

Inderdaad Martin, maar waarschijnlijk zijn ze in de Pimpernel getuige geweest van geweld op straat: buitenstaanders wisten vaak niet goed hoe te reageren op de confrontatie met het provocerende uiterlijk van de punks. Het veruiterlijken van woede in de kledij van de punks werkte soms als de rode lap op een stier. Groepjes rechtse jongeren sloegen al eens een enkeling in mekaar in een zijstraat of zelfs midden op het plein, daar werd op gereageerd door de ramen van de Leeuw van Vlaanderen (aan de Melkmarkt) stuk te gooien.
De eerste punks op de stadswaag waren jongeren die al een hele tijd in de freaky kroegen van de "kant" rondhingen en de alternatieve scene ervaren hadden...het eerste Cinderella publiek was een mengeling van freaks, kunstenaars, dopies, travesties van de rosse buurt... Italiaanse Franka, Brusselse Belinda, Molly enz., de Andy Warhol scene.
Omstreeks 1980 vonden dan piepjonge punks de weg naar de stadswaag, sommigen onder hen 15, 16 jaar...maar ook de ruige "Rustlers" die zich wat kwamen profileren tussen het jonge grut, zij waren een samenraapsel van de oude, ontbonden "Sons of Wodan" bende onder leiding van de Zwitserse "Pink" die naar Canada gevlucht was met zijn liefje, Simonne. De Rustlers waren dus oude "would be" Hell's angels met een nieuwe "would be" aanhang die op de stadswaag verschenen zo rond '80, ook zij deelden klappen uit op straat, goed te zien vanuit de Pimpernel. Eén van de meisjes van de Rustlers sloeg later zonder aanleiding een bierflesje in het gezicht van "Hollandse" Jorien, zij deinsden niet terug voor idioot geweld.
De Getto was hun stek op de Stadswaag, de eigenaars Peter (een apotheker) en zijn broer Paul (antiquair), hadden dit publiek niet echt verwacht en lieten maar begaan, de Getto was een "afgang", aftandse punkhits en idiote highway to hell, een slechte mix van dopies en outlaws....de Matchclub werd gesloten en Stafke opende de Clowns in de Lange Brilstraat, schuin tegenover de Cinderella met opnieuw DJ Marleen, de "grande dame" van de independant labels, superbe DJ. Toch was de spontane sfeer van de vorige jaren zoek, punks stopten zich in vakjes: communist-minded, (pseudo-)anarchist, de neo-intellectuelen en de pseudo-intellectuele kunst, ... het in vakjes denken waar de eerste lichting punks zich net van afkeerden, no ego! please. "Fuck the system" betekende ook "Fuck your own system!": "Fuck what you think you are", no ego please, geen identiteit, we zijn niet wat we denken te zijn, anarchy of the mind! , en geen blad voor de mond.

Gepost door: pan | 15-12-11

Reageren op dit commentaar

Amai Pan, wie ben jij ? namen als Molly en Franka en Jorien had ik in geen jaaaaren meer gehoord . Ik herinner me het ook nog allemaal Jorien met haar beschadigd gezicht en Raf die dan effe boven de Cinderella met Molly woonde .. De eerste keer dat ik de Cinderella bezocht waren er nog velouren zeteltjes , velvet underground sfeertje ja .. ik heb zelf daarna nog een tijd in de C gewerkt, glazen rondhalen en afwassen en .. wat een tijd , en wat een herinneringen . Ze barbies met Marleen, Ria, Marcske (die zie ik nog steeds allemaal ) Alleen de Jules (nog efkes mijn lief geweest , a ja den drummer was de coolste hé ;-)) heb ik nooit meer gezien of iets van gehoord. We hielden een paar jaar geleden een zat kerstfeestje, Marleen, Ria, Nikki uit UK en ik , en hebben hem toen nog proberen te traceren ; tevergeefs haha ..

Gepost door: dany | 30-01-12

@ Dany,
...van het eerste uur, met de velouren zeteltjes, zoek het niet te ver, we kennen elkaar hoor, "I am the Magnificent", "the pied Piper", "Bridget the Midget, the queen of the Blues"... geduld ik laat je weten wie ik ben.
Ik was vergeten dat je met de Jules wat hebt gehad, iemand heeft hem een tijd geleden nog gezien in goede conditie.
Raf en ook ik kwamen uit hetzelfde jeugdhuis in Ekeren, Raf en Molly boven de Cinderella wist ik ook niet meer, Raf heeft ook nog bij Marc Wittebolle gewoond in Ekeren..ik dacht dat Molly ook op de Oude Koornmarkt heeft gewoond, ben ik toch eens geweest, in den Georgie kwam ze ook.
Jorien zag ik vorig jaar, ze is op haar pootjes terecht gekomen in Holland, een taaie hoor.
Greetz!

Gepost door: pan | 31-01-12

"Ooit lag er zeep in de lavabo van de Cinderella" - Peter De Koninck & Max Borka (Uitkrant, 25 oktober 1985)
https://www.createspace.com/3610152

Gepost door: Hans Versluys | 17-12-11

Reageren op dit commentaar

In de beginperiode '75-'76 stonden er zachte sofa's dwars tegen de muur aan de overkant van de bar, gezellig donker, er hing nog een geur van patchouli en sommige meisjes droegen nog indische rokken, je kon er over de koppen lopen en soms zat het zo vol dat het buiten op straat aan de ingang ook feest was, de stadswaag herleefde, voordien waren er wel wat studentenfuiven in de nieuwe Moriaan tegenover de Cinderella, den Domino, en de Gard Civik de legendarische Jazzkroeg lokte nog wat volk, er was de Speak Easy op de hoek van de Lange Brilstraat en het plein en ja de Pimpernel, uitzuipkroegen en ook een zware jongens kroeg...den "Don Quichote" dacht ik....maar dan in '76 overspoelde het hippe volkje van Grote Markt en Conscienceplein de stadswaag ,de Mobil Ritz in de Verversrui ging dicht, de dancing met het botsauto-parcours waar nu Café d'Anvers is...goeie zet van Robert en Maryse...en dan Vera achter den toog. De Witte Waag van den Eddy begon ook goed te draaien.... in '77 kwam er een klein kaperke aan de kust: de George, een flamboyant figuur met o.a. een dancing in Schoten opende de "Georgieclub"in de Jeruzalemstraat tegenover het oude "Pakhuis", hij ronselde wat klanten in de Cinderella en zijn zaakje draaide ook prima, wel de decadentste keet toen op dat moment met openlijk druggebruik...wie het heeft gekend...daar ook de eerste punks.

Gepost door: Pan | 18-12-11

Reageren op dit commentaar

Wat razend interessant allemaal. Vertel me meer! Zelf ben ik zoveel vergeten. Ik kwam bijna elke zaterdag in Cinderella's Ballroom van eind 77 tot 82 ongeveer. Zat ook veel in het Pannenhuis van Toulouse en Greta. De Cinderella ging pas later open. Ik danste er een hele nacht op de muziek van Maryse. En 's anderendaags had ik dan een astma-aanval. Hoe heette dat café tegenover de Mok alweer? Daar gingen we soms nog dansen als het in de Cinderella wat kalmer werd. In de Hippo ben ik maar een paar keer geweest. Onder meer na een optreden van The Cure in Hof Ter Lo. Geweldige dagen waren dat. In de jaren tachtig werd mijn stamcafé de TomTom. Ik kwam ook graag in de Musical Snack Attack.

Meer volgt. Misschien over de muziek die Maryse draaide?

Gepost door: martin pulaski | 20-12-11

Reageren op dit commentaar

Café tegenover de Mok: den Georgie?
In de Tomtom ben ik nog even geweest maar dan leerde ik iemand kennen die helemaal niet van "de Kant" was en werd het den Hippo en de Zazou in Lier.
Musical Snack Attack, de naam zegt me zeker iets maar ik weet niet meer wat...
De Rasta Connection, daar heb ik ook uren binnengehangen, héél gezellig!

Mijn favoriete dansmuziek van Maryse: - Being Boiled van The Human League, Faith Healer van The Sensational Alex Harvey Band, van alles van The B-52's, Dub!: o.a. Tapper Zukie (heel de kant van de plaat werd gedraaid: Ghetto Rock, MPLA...) en Linton Kwsie Johnson, Psycho Roc van Pierre Henry! Van alles van Magazine, The Talking Heads, The Cure...
Matchclub en Domino: de hele lp The Rocky Horror Picture Show, en 'n geweldige mengeling van pop: o.a. Blondie, The Police..., New Wave: o.a. Joe Jackson, Elvis Costello, Fisher Z, Rap: The rapper's Delight, nog goeie ouwe rock ook wel en zeker The Clash, The Stranglers en Bowie: Young Americans, 5 Years, Fame...en Solsbury Hill van Peter Gabriel...
Oh, zovéél goeie muziek, en zoveel verschillende genres tegelijkertijd, was hemels!!

Gepost door: Daniëlla | 20-12-11

De Gnoe heette het café tegenover de Mok, later (na '80) kreeg het een andere naam.
"Well it's 1969 O.K. all across the USA, it's another year for me and you"...niet mijn favoriete song maar de song die me het meest is bijgebleven, die ik er het vaakst heb gehoord...en alles wat Daniëlla hiervoor oprakelt.

Gepost door: Pan | 20-12-11

Reageren op dit commentaar

Pan, De Gnoe, dat was het. Hoe kon ik dat café nu vergeten? Ik heb er zoveel nachten (lang na middernacht) doorgebracht. De muziek was er minder goed, commerciëler (ik herinner me onder meer Fleetwood Mac's Rumours en Robert Palmer), maar de sfeer was vaak ook extatisch. Iedereen was dronken of stoned, meestal op een prettige manier. Werd er niet op tafels gedanst?
Ja, 1969 heb ik in de Cinderella pas echt leren appreciëren: Another year with nothing to do. Als dat geen punk attitude was (en die uitspraak was al ongeveer tien jaar oud). Nu ben ik al lang geen fan meer van the Stooges en nog minder van Iggy Pop. De kerel maakt zichzelf een beetje belachelijk. Maar dat is het probleem met rock 'n' roll: die muziek belooft eeuwige jeugd, maar je mag daar niet in geloven of je wordt een clown.

Gepost door: martin pulaski | 21-12-11

Reageren op dit commentaar

was de naam van de cinderella in 1969 niet gewoon café "de waag".Herinner je je ook die mummie nog,die boven je hoofd hing als je de trap naar beneden nam?

Gepost door: haems marc | 05-10-12

Daniella, Musical Snack Attack was een reggae-café, vlakbij waar nu nog altijd Radio Centraal is. Je kon er rustig zitten lezen, praten, iets drinken - en naar reggae luisteren. Het minder bekende werk. Je kon de platen die je beluisterde er ook kopen, maar daar had ik meestal geen geld voor. En dan voelde ik me een beetje schuldig, omdat ik die toch idealistische mensen niet kon steunen.

De muziek die Maryse draaide was zo geweldig, en de overgang van het ene 'blok' naar het andere was gewoonweg subliem. Ik heb veel van haar geleerd - voor mijn radioprogramma (lange tijd Shangri-La, nu Zéro de Conduite, op radio centraal). Ik denk dat ik het liefst Patti Smith hoorde, Land, Free Money. De eerste platen van Elvis Costello, Watching The Detectives, Red Shoes. The Clash. Junior Murvin. Blondie, the Ramones, New York Dolls, Sex Pistols, Buzzcocks. Maar ook Rolling Stones soms, the Kinks, zelfs Fever van Elvis Presley. Het was daar dat ik voor het eerst Marquee Moon heb gehoord (van Television). The Stooges, X-Ray Spex, the Adverts, Richard Hell (Blank Generation was daar een grote hit). En zoveel goeie reggae, die ik lang niet allemaal kende. Nu staat die muziek hier allemaal in huis, netjes geklasseerd, maar het genot dat ik er toen aan beleefde is er niet meer. Soms, heel soms. (Vanmorgen heb ik Marquee Moon nog beluisterd.)

Gepost door: martin pulaski | 21-12-11

Reageren op dit commentaar

Ha, ik had hetzelfde toen ik rondhing in de Rasta Connection, boven het vroegere Pannenhuis.

Muziek: ja, inderdaad: Patti Smith: de 1ste keer dat ik Horses hoorde!! en haar versie van Gloria! Oh! Ik heb de lp nog steeds. En natuurlijik The Stooges: The Passenger en Lust for Live (dat toen voor ons gemaakt leek) en Sweet 16 with Leather Boots (en ik wàs 16 en droeg leather boots :-).
Zalig!
Dat genot heb ik nog wel vermits muziek me echt terug kan katapulteren als 'n teletijdmachine! Nog steeds als ik Wish You Were Here hoor, ben ik terug in het Sporpaleis in '77, als 15 jarige m'n 1ste groot overdekt concert. En als ik Faith Healer hoor, terug in Jazz Bilzen '77, ook als 15 jarige (waar ik helse stormen met m'n pa had voor moeten doorstaan én door een flik m'n id nog werd afgenomen: 'k heb het terug uit z'n hand gerukt en ben keihard naar voren gelopen zonder om te zien, tot ik voor het podium stond: weg flik en het gevoel van vrijheid dat ik toen ervaarde is nooit meer geëvenaard!).

Gepost door: Daniëlla | 21-12-11

snack attack, rasta connection, allebei uitgebaat door Jacques Chapon, alias Professor Cat, die echt waar nog STEEDS wekelijks zijn reggae programma presenteert op Centraal !! ongelooflijk maar waar !

Gepost door: dany | 30-01-12

Da's lef hebben, die flikken zullen het wel nooit gewaagd hebben om aan het podium te gaan zoeken.
Bilzen '77, ik hoor Faith Healer ook nog, weet nog waar ik me bevond op de wei.
Robert van Cinderella was er ook met Antonio en travesties Belinda (Brussel) en Franka (Italie) stalen de show op de wei. Robert en Antonio hadden een caravannetje op de camping, wat verderop de Krishna's.
Ik heb in juni '77 ook een euforisch moment van bevrijding beleeft: ik moest naar het Klein Kasteeltje voor de medische keuring voor de legerdienst: ik wou absoluut niet in het leger en had me goed voorbereid, gaf grif toe dat ik aan de dope zat en werd al snel naar het militair hospitaal in Berchem gebracht, daar heeft men mij 15 dagen getest op de "psychiatrische afdeling, de schimmel stond daar op het plafond, mijn bezoekers bezorgden me dope en ik rookte daar openlijk jointjes met mijn vrienden en slikte trips, 15 hallucinante dagen, ik herinner me dat ik met tranen in de ogen aan de psycholoog vertelde dat ik toch zo graag in zijn leger wou. Men kon je daar niet langer houden dan 15 dagen en we werden terug op de trein naar Brussel gezet en daar bracht onze begeleider het goede nieuws: afgekeurd wegens : toxicomanie en asociaal gedrag... wat een bevrijding!...dat jaar kon niet meer stuk en het werd een opperbeste zomer met altijd mooie meisjes in mijn armen, Bilzen was een highlight, en de Cinderella de kers op de taart van het nachtleven, wat een jaar om in te bijten!
Het leger: ik haatte alle gezag en wilde geen wapen opnemen met de konsekwentie dat je dan misschien ook wel eens iemand zou moeten neerschieten...ha!, d'r werd over nagedacht hé jongens!
Ik was dit jaar nog getuige van een militaire oefening, hier net over de grens in Nederland, het gaat er nog steeds zo aan toe in het leger: soldaatjes worden vernederd en belachelijk gemaakt terwijl ze afgepeigerd door het slijk kruipen, onvoorstelbaar! Ze hebben nu wel voor de job gekozen natuurlijk.

Gepost door: Pan | 31-12-11

Reageren op dit commentaar

Haha, je beschrijft het zo levendig dat ik het me echt kan voorstellen! '77 was 'n superjaar: Bilzen én Pink Floyd in het Sportpaleis!) en ik weet ook nog waar ik stond met "Faithealer". Vergeet ik nooit want het was m'n lievelingsnummer in de Cinderella maar ik wist de naam van het nr. niet en had geen idee van wie het was. Toen de Sensational Alex Harvey Band werd afgekondigd zat ik dus nog relax in het gras en plots hoorde ik die superzalige intro: jongens, mijn geluk kon niet op!

Gepost door: Daniëlla | 31-12-11

gewoon...ik leef nog!

Gepost door: Raf Bauwens | 02-02-12

Reageren op dit commentaar

RAF, RAF.........Dirk (Jul) hier!!!

Gepost door: Dirk | 23-10-14

@Raf:
ha! "enkel over de doden niks dan goeds"...

Gepost door: pan | 03-02-12

Reageren op dit commentaar

re: Cinderella see also http://www.facebook.com/groups/244136465665213

& elsewhere in Europe: http://paris70.free.fr/

Gepost door: [uzine] | 04-02-12

Reageren op dit commentaar

hoi hoi in de skipper tekende een mooi meisje uit Parijs in circa 1982 mooie punk-meisjes en jongens in heel mooie prentjes tekeningen.

zoooooo moooi heb hier nog een origineel prentje ca. 12x6 cm.

het is een meisje uit Parijn Sophie.

heeft iemand nog van die prentjes en die zijn zooo mooi ; weet iemand hoe het met Sophy is gegaan. Denk dat Sophy zoveels mooois nog gemaakt heeft. Weet nog iemand uit de scene hoe het daar mee is gegaan vr.groeten Piet Sint Jansteen prwillaert@zeelandnet.nl

Gepost door: Piet Willaert | 02-10-12

Reageren op dit commentaar

Piet, ik denk dat ik weet wie Sophie is. Een kleine francaise, kort bruin haar, vurige persoonlijkheid. Sophie Bennetier is rond die tijd hier aangekomen en gebleven. ze was enorm getalenteerd, tekenen, miniaturen, meubeltjes en huisraad, kleren, ze maakte het allemaal zelf. Ze heeft nog lang met Frank B samengewoond op het zuid. Nadien is ze naar de dam verhuisd. Ze heeft een aantal jaar geleden zelfmoord gepleegd, ik ga me weerhouden van speculatie over de reden.

Gepost door: Rudy (koeie) | 11-06-14

Skipper ca.1981 tekende Sophy uit Parijs? heel mooie tekeningetjes van de punk-jongens en punk-girls in ca. 15x8 cm wit papier .

ik heb hiervan nog een voorbeeldje.

Heeft nog iemand zo'n tekenigetje en weet iemand hoe het verder met haar is gegaan.
Zoooooo moooi wowww . Zal altjd hier aan denken zooon mooie tijd Skipper witte waagplein etc Piet

Gepost door: Piet Willaert | 02-10-12

Reageren op dit commentaar

Beste tijd van mijn leven, een tijd waar ik veel aan terugdenk.
Den Domino, eerste keer naartoe met oudjaar 1977... Al die fantastische platen : Quiet men (Ultravox), Underpass (John Foxx), Dream baby dream van Suicide, Adolescent sex van Japan, de lange versie van Living on the frontline van eddy grant, Stranglehold van Ted Nugent, alles van the Police, alex harvey met faith healer, en zo kan ik blijven doordreunen.
Zelfs het bejaarde wc madammeke (Marieke) leeft nog in mijn herinnering..
In gelijk welke toestand, speedy, stoned of tripping, nooit maakte ze een opmerking als je haar zag. Den Domino was mijn favoriete stek daar, en dat elk weekend van eind '77 tot ca.1983.
Wie bezorgt mij een tijdmachine ??

Gepost door: Dirk | 11-10-12

Reageren op dit commentaar

Ja, die teletijdmachine moet dringend eens uitgevonden worden. Reünies zijn immers vaak deprimerend. Een teletijdmachine hebben we nodig. Of anders een miraculeurs middel dat ons de eeuwige jeugd bezorgt, zoals in het schilderij van Lucas Cranachs 'De Fontein van de jeugd' uit 1546 - in de Gemäldegalerie in Berlijn. Ook toen waren er al 'punks' die ondanks de no future-gedachte (onder meer door de pest) van onsterfelijkheid droomden.

Komaan vrienden, nog een kleine inspanning!

Gepost door: martin pulaski | 29-11-12

Reageren op dit commentaar

Herontdekt op You Tube : Ultravox mét John Foxx, voor het Midge Ure tijdperk, de lp's
"Ha-ha-ha" ," Systems of Romance", kanjers van songs zoals "Maximum Accelleration", "Just for a moment", en het weergaloze "Slow Motion". Zij waren voor mij de échte pioniers van de new-wave !!
John Foxx solo was ook wel zeker de moeite met zijn toendertijd ultramoderne en gedurfde synthplaat "Metamatic". Ook nog op You Tube een leuke herinnering van toen, "TVOD" van The Normal. NOSTALGIE !!!!

Gepost door: Dirk | 24-01-13

Reageren op dit commentaar

Heel leuk om te lezen over die tijd. Ook ik heb er eigenlijk alleen maar goede en ook wel ruige herinneringen aan. Als new-wave hollander heb ik aan de hele scene meegedaan sept - dec 1982. Ik kan me helaas helemaal geen namen van jullie meer herinneren. Ik liep stage in antwerpen en vond al snel de skipper als stamkroeg! En dan idd naar de stadswaag en cinderella en al die andere kroegen die ik me weer herinner als ik bovenstaande lees. Later heb ik ook nog met mijn band eens opgetreden in de skipper. Maar toen kwam in antwerpen het extreem rechts op, het werd er niet leuker op. In de cinderella kwam een allegaartje van mensen, echt ieder soort was er, en dat maakte het ook wel leuk. Ik herinner me nog stevige discussies met skinheads.

Gepost door: Peter | 22-03-13

Reageren op dit commentaar

Skipper,mok,gnoe,groene Michel,pannenhuis,kaffee,babylon later d witte waag en natuurlijk de cinderella,. Dat moet in 1977 geweest zijn. Ik nam mijn moeder zelfs mee op oudejaarsnacht naar d cinderella, er stonden inderdaad velouren zetel tegenover den toog. Een stel gays waren uitgebreid mekaar aant graag zien, achter ons. Alle kledingstylen werden er gedragen en wij vielen niet uit de toon. Ik maakte veel zelf. Waar niemand het over heeft, is dat je smorgens in de welkom in de wolstraat nog soep met brood kon gaan eten. Ook dat heb ik met mijn moeder nog gedaan. Ze is geen 2 e keer meegegaan maar had h best nr haar zin. In de st jacobsmarkt was op d linkerkant in e groot, nu afgebroken huis, een muziekwinkeltje....en e paar huizen naast h pannenhuis had je akkeboe. E leuk klein winkeltje..in het pannenhuis kon je op e bepaald moment e vals paspoort kopen dat echt leek, alleen stond er in de stempel geschreven: voor de evacuatie naar Mars. Ik heb dat nog altijd .ik heb zelfs eens laten zien aan d politie in zuid frankrijk...die konden dat toch ni lezen...ja, kheb er heel leuke herinneringen aan.

Gepost door: Katia | 09-02-14

Reageren op dit commentaar

Kheb nog achter den toog gestaan in de gnoe en in de hobbit,allebei in d wolstraat,later in d valiente bij wiske en in d korte nieuwstraat ( ben even d naam kwijt, bij jan den hollander, de v8 bij gilbert en nog veel later in h spiegelbeeld' de muziekscene was mijn entoerage, weerom veeeeeel goei herinneringen. En inderdaad de skipper en d muze waren als 16 -17 jarige mijn woensdagmiddag en zaterdag second homes...op de juke box vd groene michel stond loving spoonfull met summer in the city, e lp die ik bestelde en waar k weken op gewacht heb... Dat moet 1975 geweest zijn of e jaar eerder. En Bilzen, in de gietende regen, toen het festival nog In d stad was . Zeg en An Saelens in d wolstraat, ook dat huis was, is prachtig. Een klasgenote haar mama was 1 vd breisters en kben daar menig keer geweest. Khad e hippe moeder die geregeld in d boekskes stond met haar exentrieke outfits. An saelens, of mary quant twaren geen onbekenden in ons huis..
Zij was afgestudeerd aan d academie en h hoger instituut. Ik mocht best creatief uit d hoek komen en kleedde me soms in plastiek maakte oorbellen van mijn eigen haar en v vis dobbertjes en en en verkocht die zelfs aan e winkeltje op d 1 e verdieping aan de wilde zee. Pink flamingo in t century center was ook zo n hippe zaak ten tijde vd cinderelook een kelderwinkel op de meir, wie kent die nog????

Gepost door: Katia | 09-02-14

Reageren op dit commentaar

Staminee ist cafe in korte nieuwstraat en mn juwelen verkocht ik in d groendalstraat in e leuk winkeltje op e 1 e verdiep.
En wie kent schoon Nicole nog, die er nog altijd goed uitziet, ten tijde vh pannenhuis en rosse Carl die jammer genoeg al overleden is, en Guy Vrijdag die k graag nog eens wil zien of horen... En wat later had je de tweelingszusjes vd witte waag, waarvan ik nog geweten heb dat 1 van hen ook overleden was. En je had ook Sonja, die nu bij Dries v n werkt en die altijd op schok was met mooi Inneke. DieTmoeten 50 ers zijn of ouder....

Gepost door: Katia | 09-02-14

Reageren op dit commentaar

amai, heel plezant om dit te lezen Katia, allemaal bekende figuren, behalve die tweelingzusjes...of bedoel je misschien die 2 met die ietwat aziatische trekken, die met hun hollandse fietsen...die kwamen ook in de witte waag. Ah, ben benieuwd hoe Nicole er nu uitziet, blonde Sonja krullenbol werkt dan nog steeds bij Dries v.N.en god ja was het nu Inneke die met Sonja en Barbara op de Keyserlei samenwoonde... ik bleef daar al eens maffen, had even wat met Barbara. Jan den hollander (vd Muze) zijn dochter heb ik onlangs leren kennen, zij is in die tijd geboren, Jan runt blijkbaar nog steeds de Muze. Guy Vrijdag en Marc Provo, de Mok, de Skipper... de Louis die in de Welkom werkte woont hier achter den hoek, is nog steeds DJ op radio Centraal. RIP Carl ja...als ik aan de Groene Michel denk hoor ik daar inderdaad ook nog Summer in the city klinken. Den Hobbit bij de Jacques en heette zijn vriendje niet Wim? De Pink Flamingo was geweldig en je had in de Koepoortstraat Del Angelo met Italiaanse mode, naast het Staminee woonde dokter Bob Peeters (RIP) ook een bekend figuur indertijd. Katia, weet je dat er een Cinderellagroep op facebook bestaat? veel foto's. So long.

Gepost door: pan | 18-02-14

Reageren op dit commentaar

Katia, die paspoorten voor Mars, die maakte Guy Bleus, de grote Belgische mail-artkunstenaar (nog altijd actief). Hij was een schoolvriend van me, een van de beste.
De Pink Flamingo herinner ik me ook nog goed. Maar al die namen van al die mensen zeggen me weinig. Dat ligt voor een deel aan mijn geheugen, maar ook aan het feit dat ik naast het nachtleven ook nog een dagleven leidde. Het was een geweldige maar ook bijzonder vermoeiende tijd, met heel weinig slaap. Overdag schreef ik hele cahiers vol (die liggen hier nog allemaal). Bovendien was ik nogal asociaal. Ik praatte alleen maar met mensen die ik heel goed kende of die me meteen bevielen. Zo ben ik, denk ik, nog altijd. Het is niet dat ik me beter voelde, of voel, integendeel. Het is een vreselijke schuchterheid. Daar komt nog bij dat ik pas in 77 in Antwerpen ben komen wonen en in 91 weer naar Brussel ben verhuisd.

Gepost door: martin pulaski | 03-03-14

Reageren op dit commentaar

Super dat 'the Rustlers' hier nog es aan bod komen! 'den Bart' was de president en dan vice pres 'Fred Harley'. Als iemand zich dit nog herinnert, dan lezen we het hier wel he? Verder super tijd van op de Grote Markt naar Stadswaag! And we were 'young' toen toch hahaha XX

Gepost door: Zilli | 07-04-14

Reageren op dit commentaar

Zilli we waren toen nog jong, dat zeker. En sommigen onder ons waren nog veel jonger!

Gepost door: martin pulaski | 09-04-14

Reageren op dit commentaar

Zoek de groep Cinderella's Ballroom op facebook!

Gepost door: Eric | 16-05-14

Reageren op dit commentaar

Annik Honoré is eergisteren (3 juli 2014) overleden. Ze was 56.
http://blog.lesoir.be/frontstage/2014/07/03/annik-honore-la-petite-amie-belge-de-ian-curtis-est-morte/

Gepost door: martin pulaski | 05-07-14

Reageren op dit commentaar

van de skipper naar de muze, de kroeg, de gnoe, den aquarius waar de geert zaliger barman was, later barman in de geverfde vogel met mijn broer danny en de schone mark bij de guy en zijn vrouw (ben haar naam kwijt) en van daaruit naar de stadswaag
den erik, den bart, de lange kris die altijd ging sterven of dodelijk ziek was als hij wat teveel op had, de mario zaliger die helemaal uit zijn dak ging bij bob marley en jimi en andré zaliger,
de kolja die bangelijk draaide, den ulysses, den erik en kitty die op het hoekske over de cinderella een cafeke hadden geopend,
zalige tijd.

jella

Gepost door: jella | 02-08-14

Reageren op dit commentaar

De Skipper, Gnoe en Cinderella: de gouden driehoek. Herinner me vooral de Skipper in de week, tot s'morgens vroeg open, ik ben daar veel 'rare' figuren tegengekomen: 'Hardcore' Herman Brood, 'levend kunstwerk' Fabiola, homo schilder Pros Oversteyns, die altijd met een veel te Klein hoedje de Skipper kwam binnen wandelen en enorm in zijn broek scheet bij iedere razzia van de politie. Die Pros Oversteyns had op een gegeven moment een relatie met een ander fenomeen, de Duitse schilder Hans Rath die met galerie De Zwarte Panter samenwerkte en die voornamelijk schilderijen maakte van drollen. Zulk soort mensen kwam je dus vooral vanaf 2 uur s'nachts in de Skipper tegen. Erg leuke tijd gehad.

Gepost door: Kurt | 20-08-14

Reageren op dit commentaar

De zus van Tina,die wc madam was en sigaretten per stuk verkocht en wat liet die hond van de Robert stinkende scheten!

Gepost door: Ed | 29-09-14

Reageren op dit commentaar

Bedankt voor al de herinneringen...

Gepost door: Dirk | 23-10-14

Reageren op dit commentaar

De Wttebolle, den Raf (Ba...) nog samen in de klas gezeten (in Ekeren...)

Gepost door: Dirk | 23-10-14

Reageren op dit commentaar

ah ja de Marc Wittebolle, punk avant la lettre en natuurlijk de Raf Bauwens die Joy Division naar A'pen haalde. Ekeren zond zijn zonen uit, en ze hebben het geweten op 't stadswaag.

Gepost door: pan | 23-10-14

RAF, Dirk (Jul) .... TRNovarum en broederschool!!!

Gepost door: Dirk | 23-10-14

Reageren op dit commentaar

Wie ben jij "pan"?

Gepost door: Dirk | 23-10-14

Reageren op dit commentaar

Leeft die Pros Oversteyns trouwens nog?
Ik vraag me dat af omdat hij altijd zei: "de Skipper, de Gnoe en de Cinderella zullen vergaan, maar Pros Oversteyns zal altijd blijven bestaan", vandaar mijn vraagje.

Gepost door: Kurt | 24-10-14

Reageren op dit commentaar

Aan Dirk: "Pan" is zijn familienaam, zijn voornaam is "Kook".

Gepost door: Kurt | 24-10-14

Reageren op dit commentaar

@Dirk: ik was één van de Pallieters die na de sluiting van hun jeugdclub in Ekeren-Donk in '75, van "de kant" en stadswaag hun nieuwe pleisterplaats maakten. De stempel van deze groep op de scene daar is onuitwisbaar.

Gepost door: pan | 25-10-14

Reageren op dit commentaar

Ik was piepjong, 16/17j, enkel de plaatselijkt TD's in Boom kennende, toen een vriend van Herman Brood, Herman Moortgat me het Stadswaag en de Cynderella leerde kennen. Ik was verbijsterd en heb er nog jaren plezier, vertier en vrienden en vriendinnetjes gehad.....
De dildo's naast de trap choqueerden me aanvankelijk wel.... .)

Gepost door: Geert De Voecht | 21-12-14

Reageren op dit commentaar

Prachtig om even terug in de tijd te gaan en wat een tijd...the time of my life...de tijd die me gevormd heeft tot wat ik nu ben....leuk om herinneringen op te halen en bekende namen de revue te zien passeren....

Gepost door: Lynda | 21-12-14

Reageren op dit commentaar

Toevallig op deze blog terechtgekomen. Mooie blog. Brings back memories. De periode 77-82 heb ik niet meegemaakt, wegens te jong, maar wel eind Jaren 80 - begin Jaren 90. De Cinderella, daar heb ik ook niks dan goede herinneringen aan. Ik herinner me nog aan de overkant van de straat een club, de Surplus, waar ze acid jazz speelden. De Cinderella, dat was inderdaad steeds vanaf 3 of 4 uur s'nachts afzakken van de Vlaamse/Waalse kaai om daar dan nog de te blijven hangen tot de zon weer scheen. Ik herinner me ook nog politie-invallen, en ook de DJ, die dan wanneer de flikken het weer afbolden, achter hun rug Cop killer van Bodycount opzette. In de periode toen ik kwam was dat zo'n beetje de muziek daar : Bodycount, Rage against the Machine, Metallica, Butthole surfers, etc...... Ik herinner mij ook nog ne gast die daar altijd zat, de Peter Felix. Dat was toen in die periode zo'n beetje een locale beroemdheid in het alternatieve uitgaanscircuit. Geen idee wat er van die gast is geworden. Overigens zijn met veel van de mensen met wie ik toen uitging de contacten totaal verwaterd. Maar zoals deze blog ook al aangeeft, het was idd een fantastische tijd toen, in Antwerpen.

Gepost door: Bert | 30-04-15

Reageren op dit commentaar

I mis Antwerpen heel de tijd altijd en soms begin ik ervan te bleiten,de kant met al mijn cafees ,de mensen,vrienden,de kinderkoppekes op de Grote Markt,de feesten ,de geuren en kleuren,het Scheld ,de Post en en potje met Witloof en een Bolleke,frieten met mosselen,Het Zuid,de Vogelmarkt,karakollen,genieten ,Antwerpen inademen er zijn. Onder den toren geboren en een echte Sinjoor verloren in Noorwegen.....

Gepost door: Robert Saintenoy | 11-05-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.