20-10-07

OP HET GOEDE PAD


op het goede pad

Jan Wolkers had ik toen nog niet gelezen. Een jaar later zou ik mijn geloof definitief verliezen. Of mag je dat niet zeggen, definitief?

Ongeveer veertig jaar later: ik ben na drie dagen gestopt met de anti-depressiva. Ik voelde me nog veel ellendiger als ik die rotzooi slikte. Goed advies van mijn vrienden heeft me geholpen om de juiste beslissing te nemen. Nu zal ik het gevecht met mijn demonen op eigen kracht moeten aangaan. Geenszins zal ik de hulp van bovennatuurlijke wezens inroepen, zelfs al is er destijds een plechtige communie geweest. Ik begreep in die dagen helemaal niet wat 'communie' betekende. Alleen om die reden was mijn belofte betekenisloos en was ik tot niets verplicht.

Ik luister nu naar 'Little Amber Bottles' van Blanche, tijdloze, wondermooie muziek. Het feit dat ik erdoor ontroerd word betekent dat mijn depressie niet onoverkomelijk is.

 

Commentaren

auto
You got a fast car
I want a ticket to anywhere
Maybe we make a deal
Maybe together we can get somewhere

Anyplace is better
Starting from zero got nothing to lose
Maybe we'll make something
But me myself I got nothing to prove

You got a fast car
And I got a plan to get us out of here
I been working at the convenience store
Managed to save just a little bit of money
We won't have to drive too far
Just 'cross the border and into the city
You and I can both get jobs
And finally see what it means to be living
(tracy chapman)

De muziek waar jij het over hebt ken ik niet , misschien herken ik het als ik het hoor (opzoeken op youtube... ik zet het op het lijstje), maar Fast Car kwam wel in me op.
En dat die auto misschien dan kon dienen om van punt a tot punt b te geraken, waar je nu staat en waar je 'al vechtend' naar toe wil. En dat dat niet echt snel hoeft, maar dat het prachtig is dat het zou kunnen.
Fijn voor je dat je de AD toch kan laten (ik heb geen standpunt voor of tegen, ik denk dat dat individueel moet bekeken worden en het is duidelijk dat jij je nu zonder beter voelt, dus vermoed ik dat dat jouw juiste keuze is. Mooi!)
vecht, dicht, schrijf, luister muziek, kijk film... ontmoet mensen.
(btw, min of meer geënthousiasmeerd door jóuw regelmatige 'filmbesprekingen' ben ik vorige week aan een reeks 'anatomie van de film' begonnen. Het was van mijn 15 geleden dat ik wekelijks naar de Filmclub fietste waar we onder leiding van de prior van het college van het heilig kruis dan een film bespraken, ontleedden en vervolgens bekeken.
Vorige week was die sfeer, ondanks moderne technieken, weer bijna terug.
Leuk toch!

Gepost door: sodade | 20-10-07

Reageren op dit commentaar

Ik vrees eigenlijk dat je van Fast car alleen maar depressiever kan worden. Ik raad It's a wonderful life van Capra aan of Broadway Danny Rose.
Sterkte.

Gepost door: sputnik | 21-10-07

Reageren op dit commentaar

Dag Martin,

Goed om te horen dat je ermee gestopt bent. Hopelijk red je het zonder de pillen. Met mezelf gaat het sinds een paar maanden eindelijk wat beter; zo goed zelfs dat ik de laatste 5 weken zelfs dagelijks iedere ochtend mijn ranch verlaat en een wandeling maak. Dat was een jaar geleden nog ondenkbaar. Op mijn volgende doktersbezoek zal ik dan ook vragen het pillengebruik stilaan te mogen afbouwen.

Gewéldige cd hé van Blanche. Opener 'I'm sure of it' is zo'n aanstekelijk nummer op z'n Nancy & Lee... Een complete, aangename verrassing dan ook, het nieuwe 'Little amber bottles' na het wat tegenvallende debuut van 3 jaar geleden. Deze cd doet me bij vlagen ook denken aan 'Pretty in black' van The Raveonettes en de mannelijke zang dan weer aan Sivert Hoyem van Madrugada...

En dan is er nog de fantastische nieuwe Neil Young! Het kan gewoon niet op dit jaar!

Groeten,
Roen

Gepost door: RoenHetZwoen | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

duim omhoog Martin, proficiat en sterkte. Een demon moet je in de ogen kijken, met sterke blik, niet met een blik die troebel gemaakt is door allerlei chemisch spul.

Gepost door: marc tiefenthal | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

Is dat een missaal dat je vasthebt? Die heb ik ook nog. Een 'relikwie' is het nu, een relikwie van een verloren tijd.

Gepost door: 2Herman | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

auto's, films, missaal, medusa Sodade, ik hoop dat je van de films geniet (en dat je niet alleen hun skeletten over houdt). Ik heb al een paar jaar mijn eigen filmmuseum hier thuis, het archief groeit aan, de voorbije week met nog een hele reeks bergmannen. Liefst van al laat ik me meeslepen door het narratieve.
Een auto bezit ik niet, ik kan dus niet zo eenvoudigweg naar B. Die auto van mijn vader (op de foto) vond ik als jongeling wel heel mooi. En als ik mezelf niets wijsmaak nu nog.

Sputnik, Broadway Danny Rose herinner ik me niet goed meer, It's A Wonderful Life natuurlijk wel. Een zeer opmonterende film, ook al omdat je er heerlijk bij kunt huilen. Toch heb ik ooit een synopsis geschreven waarin in alles heb omgekeerd. James Stewart gaat op jeugdige leeftijd weg uit het stadje, alles wat mis kan gaan gaat mis, later keert hij terug en pleegt zelfmoord. Het staat ergens in een cahier, maar ik zou dagen moeten zoeken om het terug te vinden. Maar toch bedankt voor de tips. (Ik heb Dinner At Eight nog eens bekeken, maar dat was niet bepaald opbeurend.)

Roen, het is erg met me gesteld: ik wist niet eens dat Neil Young een nieuwe cd had. Ik heb wel die Songbird box van Emmylou Harris, veel geld en er zit een kras op een van de vijf schijfjes.

Marc, mijn blik is niet altijd even sterk. En met de Medusa moet je zeker voorzichtig zijn.

Ja, Herman, een missaal. Ik heb hem nog altijd in mijn bezit, een overblijfsel uit mijn vorig bestaan. Soms blader ik er nog wel eens in. Toen ik jong was kende ik bijna al die verhalen uit het hoofd, maar op mijn dertiende heb ik mij tot het ongeloof bekeerd. Nu herinner ik mij alleen nog het water en de wijn.


Gepost door: martin | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

de geur van cederhout Martin ,naar ik verneem brand er toch nog een vuurtje in jou,vecht ,zing ,dans ,lach enzo

je hebt zoveel mogelijkheden in je bereik ,als je terug wat sterker bent .
Heb je nog nooit ontmoet maar o zo veel van je vernomen ,bijna te intiem ,maar o zo een teder gevoel bracht je naar ons door je schrijven daarover

Laatst sprak ik je van het welgeurend cederhout in Canada
en de cederolie in de brander bij mij thuis
en nu verneem ik dat er parfum uit is van het dure PRADA merk "Infusion d'iris"
met Bois de cedre.....
Mandarine d'Italy
Neroli de Tunisie
Benjoin du Laos
Encens de Somalie
dit even om je wat op te beuren hoor
de cedergeur komt dichter....
omdat je sprak in je persoonlijke mail daarover
weet je nog?

Veel moed nog
Angela

Gepost door: Angela | 24-10-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.