26-06-07

I GOT YOU BABE: REIZEN IN DE MUZIKALE RUIMTE

 

Ik ben er bijzonder opgetogen over dat ik dit stukje uit de film 'You Are What You Eat' uit 1968 heb gevonden, zij het via heel wat omwegen (een e-mail van spectropop, myspace van Moby Grape, myspace van miss Chelsea Lee, myspace van the Cake). Dit fragment uit You Are What You Eat is een cover van I Got You Babe door Tiny Tim alias Herbert Khaury en Chelsea Lee alias Eleanor Barooshian. Tiny Tim, bekend geworden met de hit Tip-Toe Through the Tulips, speelt de rol van Cher, Chelsea Lee, zangeres van de wonderlijke meisjesgroep the Cake, neemt Sonny voor haar rekening. Eigenlijk is het al een deconstructie, avant la lettre. De muziek op de achtergrond is van the Band. Je herkent meteen de typische gitaarklanken van Robbie Robertson. Ja, ja, ik ben bijzonder opgetogen. Niet alleen vanwege dit fragment, maar nog meer omdat ik op myspace van the Cake opnieuw die heerlijke, aanstekelijke, onovertroffen popdeuntjes à la Phil Spector heb kunnen beluisteren. Mijn uitverkoren song van the Cake is Baby That’s Me. Maar de Cake-liedjes lonen allemaal de moeite. Chelsea Lee vertelt dat binnenkort cd-versies zullen verschijnen van de twee elpees die the Cake heeft uitgebracht.


En ik ben nog verder gereisd tot bij het lieftallige zangeresje Antonia Bee, die Rainbow Wood van the Cake covert. Soms moet je je kamer niet uit om een heerlijke reis door de ruimte te maken, een muzikale ruimte dan nog wel. Het is ook geen weer om buiten te komen. Het is weer om groene thee te drinken, cake te eten, en een oude krakende plaat van Tiny Tim, the Cake, of, waarom niet, Kevin Ayers op te leggen. Om de dag te besluiten kun je nog wat voorlezen uit Alice in Wonderland. Feed your head!

Commentaren

.. Martin dit filmpje strààlt.
Weet je, ik heb nog steeds AllofMP3, en downloaden kan ik al lang niet meer maar wél nog volop beluisteren.
Ze hebben welgeteld 1 song van The Cake, ja, juist, en 1 van Kevin Ayers, 'May I'. Mooi vind ik dat.

Gepost door: Evy | 26-06-07

Reageren op dit commentaar

.. .. ha en Tiny Tim en the tulips en the red-nosed raindeer!

Gepost door: Evy | 26-06-07

Reageren op dit commentaar

Opgetogen praten we dan maar (Zo luidt de titel van de bundel die ik dit jaar schrijf) Inderdaad, peace of mind, suf gesurfd en dan hierop vallen. Heerlijk. Uit een Marxistische film nog wel (Marx schreef: je bent wat je eet). Je hebt gelijk, bouw er een feestje op met echte groene thee en dito cake. Leve Kevin Ayers (bananas) in wonder Ibiza land. Leve Pulaski! En liever een ambachtelijke popdreun dan een metalen fabrieksdreun.

Gepost door: marc tiefenthal | 27-06-07

Reageren op dit commentaar

hoera!!!!!!!!!!!!!! zo hoor ik het graag!

Gepost door: martin | 27-06-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.