15-05-07

HOPE SANDOVAL, EEN OBSESSIE

hope sandoval,fade into you,mazzy star,schoonheid,among my swan,muziek,pop,popcultuur,live,concert

Mijn liefde voor Mazzy Star en Hope Sandoval is obsessief. Ik luister bijna elke dag naar deze hypnotiserende muziek. De stem van Hope Sandoval en de gitaar van David Roback versmelten in elkaar als geliefden, als woorden in een door bloesems of meer artificiële middelen bedwelmde conversatie. Fade Into You uit So Tonight That I Might See is een van hun allermooiste samenwerkingen. Na de cd Among My Swan, met zoals altijd een bevreemdende titel, ging Sandoval haar eigen weg met the Warm Inventions, maar dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden en sindsdien lijkt de zangeres van de aardbodem te zijn verdwenen. Ik heb haar twee keer zien optreden, een keer met Mazzy Star, een keer met the Warm Inventions, telkens in het donker. Het enige wat je met veel moeite kon zien waren de contouren van haar lippen terwijl ze bezig waren de allerzachtste woorden te vormen. Het was geen afwezigheid van licht, maar het waren donkerblauwe spots die haar bijna onzichtbaar maakten. Alsof zij niet in deze wereld wilde zijn, er zelfs niet wilde ademhalen, terwijl ze zich in zekere zin toch volkomen aan ons, toeschouwers, bewonderaars, gaf. In donkerblauw licht, op de tast.

Commentaren

Martin,
ik deel uw obsessie.

Gepost door: LucV | 15-05-07

Reageren op dit commentaar

En Hope Sandoval, ik neanderthaler van de muziek, kende haar weer niet. Tot nu.

Gepost door: ermanno | 16-05-07

Reageren op dit commentaar

Ik wou nog eens terugkomen op die professionele muziekrecensenten waar je je zo aan ergerde. Kijk Martin, die tikken je blog aan, zien de tellerstand, slaan groen uit en krijgen schuim op de mond. Die 'kijkcijfers' halen zij nooit. Zo is dat in showbiz !

Gepost door: ermanno | 16-05-07

Reageren op dit commentaar

centen Ja maar die recensenten kunnen wel gratis naar concerten gaan, krijgen cd's en worden nog eens betaald voor hun stukjes ook. Daardoor heb ik soms ook wel eens schuim op de mond. Maar dat gaat heel snel weel over.
En noem je alsjeblieft geen neanderthaler, ik leer al die muziek op mijn beurt weer van andere mensen kennen. En heel wat van je geliefde cellospelers ken ik dan weer niet.

Gepost door: martin | 16-05-07

Reageren op dit commentaar

Wat is plezanter? Elke dag 5 gratis CD's in je brievenbus of maandelijks een namiddag urenlang rondlummelen in de platenwinkel om dan een schijf of 4 te kopen en die in de nabije kroeg al eens uit te pakken en te besnuffelen?
Martin, ze weten niet wat ze missen.
Als is 5 gratis CD's per dag niet niks ....

Gepost door: LucV | 16-05-07

Reageren op dit commentaar

muziek Een mens zou er speciaal voor tot hier komen. Tot op deze blog bedoel ik. En voor die stem bedoel ik.
Ik kende haar reeds, dankzij jou.
Nu heb ik ook deze hele cd van Mazzy Star gekocht.

Gepost door: Evy | 17-05-07

Reageren op dit commentaar

Hope Sandoval Mazzy Star Concert op mijn blog!... en wie gratis 5 cd's van Hope wilt... e-mail me!

Gepost door: lonesome zorro | 17-05-07

Reageren op dit commentaar

gold Kende haar niet. Haalde 'among my swan' in huis. Gouden tip! Thanks Martin!

Gepost door: Cjarel | 19-05-07

Reageren op dit commentaar

Als er een engel bestaat heet ze vast Hope Sandoval. Mooi geproken.. Ik ken haar muziek nu zo'n 15 jaar en draaide zojuist nog even de live versie van Blue Flower (bij Jules Holland) daarna kon ik het niet laten om weer even te zoeken of er iets nieuws van haar te vinden is.... (zodoende kwam ik op deze site). Ze hadden het ooit over het uitbrengen van een dvd maar helaas nog niets gezien....Gepost door: wavewolff | 13-06-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.