18-01-07

1968


1968 on the beach

Flashback naar 1968, mijn extase op het strand, aan de Belgische kust. Dit is mijn populairste foto op de fotowebsite 'flickr'. Helaas heb ik hem niet zelf gemaakt. Ik weet ook niet meer wie de fotograaf was, het moet ongetwijfeld een van mijn beste vrienden zijn geweest, iemand bij wie ik me zeer op mijn gemak voelde. Of was het een meisje, mijn toenmalige vriendin? Misschien.

Voilà, dat was mijn noodzakelijke hoeveelheid narcisme voor deze week. Het kunnen niet altijd tekeningen van Dick Bruna of filmdiva's zijn.

Commentaren

ogen
Ogen gesloten?
-----------------
(Dick Bruna?)
(Stippellijn als scheidingslijn)

Gepost door: Evy | 18-01-07

Reageren op dit commentaar

Strand Soms schieten woorden tekort en vullen beelden ons in. Zoals we van de psychoanalyse hebben geleerd, is het beeld van onszelf altijd gemaakt door een ander. Jij weet zelfs niet meer door wie. Heet dit niet geslaagde verdringing? Wat overblijft boekt succes. Dat is misschien een restwaarde. Dit weze je tot troost: jouw beeld wordt meer bekeken dan die blote borsten foto op een zelfde strand uit 1983 op je zelfde flickrplek. Het gaat dus niet om het strand. Zwaaiaai

Gepost door: marc tiefenthal | 19-01-07

Reageren op dit commentaar

1968 Nej, het gaat om iets vastleggen om te weten en't nooit te vergeten hoe we denken dat het toen geweest moet zijn of hoe we weten dat de gedachten zich kunnen vervormen of nog zo van die anderen dingen, 1968 is tevens een magisch getal, is het niet Martinofski (toen kwam ook mijn ma mijn pa met zijn toenmalig eendagslief tegen , samen met haar eendagslief in het appartement van een gezamelijke vriend, je zou jezelf soms voor minder afvragen waar we allemaal vandaan komen niet? en dan nog ahah), Seg en wannee ga je de blues nog ne keer tokkelen op uw gitaar waarvan de foto hier verdwenen is, of waarvan de plaats ingenomen is door een man met geruit hem en hoed. 1982?
ha maar how how welke dame doet daar zo het huilen goed en ha! boven de tranen toch, ah, oef, de man met de gitaar.


Tata!

Gepost door: Marieke | 24-01-07

Reageren op dit commentaar

1967 /2007 40 jaar geleden de zomer die nu komt ,het jaar van de flowerpower ,de bloemenkracht ,de bloem in het geweer ,Jazz Bilzen,peace ,Engelse woorden .....

Is er een herdenking,doet iemand er iets mee ,misplaatste nostalgie ,te lang en te ver in de geschiedenis ,zijn er nog overlevenden,niet te flauw ?
Zo dikwijls herhaald ,is het allemaal wel waar geweest ,droomden en fantaseerden we er meer over dan het in het echt was ,geloven ze ons wel ,zijn jullie daar nog?Wij worden misschien moe.

Gepost door: angela | 29-01-07

Reageren op dit commentaar

flower power Binnenkort vertel ik mijn verhaal over de zomer van de flower power en jazz bilzen 1967 en Scott McKenzie en Procol Harum.

Gepost door: martin | 29-01-07

Reageren op dit commentaar

Bruna het is zoals met blauwe auto's en zoals met zwangere vrouwen: sindsdien kom ik Bruna overal tegen.

Gepost door: Evy | 14-02-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.