07-12-06

STORM EN CHAOS


Als ik zo stil blijf zal ik mijn kroon snel kwijt zijn. Bij Sargasso kijken ze onder meer naar gaten in je blog. Ik denk dat ze heel wat punten aftrekken als je een paar dagen niets meedeelt. Maar maakt het iets uit, een kroon of geen kroon? Als je stil bent, ben je stil en dat is nog meer zo als de wereld je sprakeloos maakt. In mijn geval is de toestand omkeerbaar, denk ik. Want deze sprakeloosheid heeft zowel met vreugde als met verdriet te maken. Als het alleen maar droefheid zou zijn, erger dan blues, dan zou ik wellicht niet meer spreken en zeker niet meer schrijven. Maar gelukkig zijn er momenten van diepe vreugde, van extase zelfs. Ik denk dat ik vooral stil ben omdat ik die momenten moet verwerken. Ik moet nog wat afstand nemen van wat ik de voorbije dagen heb beleefd. Daarna zal ik er wellicht iets over vertellen. Nu zoemen ruzies, ongenoegen, schaterlachen met een verre vriendin, WC Fields, David Lynch, een adembenemend concert van Misia, twee feestjes en een leuk avondje met een nabije vriendin als een hoorbare koorts in mijn hoofd. Alsof het een droom was herinner ik me ook twee zingende meisjes met wie ik vorige dinsdag in Le Coq zat. Alsof het een droom was, maar het was geen droom. Bijna een zelfde storm als buiten woedt in mijn denken, in mijn onbewuste en in mijn verbeelding. Dat is niet de geschikte toestand van waaruit je een samenhangende tekst kunt opbouwen. Storm en chaos kunnen wel interessant zijn, maar de chaos meedelen is voor mij – zeker op dit ogenblik – onbegonnen werk. Ik heb kennelijk de weg naar de (positieve) leegte, die open plek in mijn metaforisch bos, nog niet gevonden. Maar ik geef het zoeken niet op. Misschien moet ik eerst wat bomen omhakken, ook al is dat ecologisch weinig verantwoord. Tenzij het zo goed als dode bomen zijn. Terwijl ik die bomen omhak zal ik eveneens mijn ego wat strelen.

stilte,zwijgen,storm,chaos,ego,verbeelding,lamoriniere,nachtleven,drinken,zingen,vriendschap

Afbeelding: landschap van Jean-Pierre-François Lamorinière.

Commentaren

laat die bomen liever staan en luister naar de vogeltjes: http://users.skynet.be/els22281/laca/zangvogels.html

Gepost door: slö | 08-12-06

Reageren op dit commentaar

Aansluiting verzekerd Er mag dan een stilte zijn ingetreden op je blog, ze blijkt oorverdovend te zijn. Vol met gebeurtenissen die naadloos aansluiten op je wens je leven te veranderen. De hogere versnelling die ons heel even verder brengt. Benieuwd kijken we uit naar het vervolg.

Gepost door: marc tiefenthal | 08-12-06

Reageren op dit commentaar

Wat is Sargasso voor een beest? Wordt die vermeld in een stuk van jou dat ik heb gemist?

Gepost door: Eva | 08-12-06

Reageren op dit commentaar

sargasso ja, eva, dat zal je dan gemist hebben. sargasso is een fijne website in nederland. ze organiseren een paar keer per jaar een battle of the blogs en delen dan kroontjes uit aan de besten.
http://www.sargasso.nl/archief/2006/12/01/2006-battle-of-the-blogs-field-report-11/

Gepost door: martin | 08-12-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.