25-09-06

PULASKI NEEMT EEN INITIATIEF


Kom toch eens naar Brussel! Lieflijke stad aan de Zenne! Elke dag wordt het hier gezelliger. Een keer per jaar rijden er zelfs geen auto’s. En in de zomer is het altijd kermis. De hele maand augustus speelt Toots Thielemans op de Grote Markt. Zelfs als het regent loopt het Warandepark vol voor de grote zangkunstenaar Johan Vernimmen. De koning en koningin kijken minzaam toe vanop hun balkon. Elke dag komt er ook een nieuwe straat bij. En in elke straat een ministerie van binnenlandse zaken. En in elk ministerie van binnenlandse zaken 10.000 ambtenaren. Allemaal in het blauw. Dat schijnt het volk graag te zien. Blauw. In elke groep van 10.000 binenlandse zaken-ambtenaren zit een Pulaski of een dubbelganger van Pulaski. Ik ga ze eens een keer allemaal bijeen trommelen. Dan zingen we met z’n’ allen samen nog een keer ‘Dolce Paola’. Of ‘Arme Joe’. Ach en waarom niet ‘Jennifer Jennings’?
En op elke hoek van elke straat een papierwinkel, dat was ik nog bijna vergeten te vermelden. De verkopers hebben altijd inkt aan hun vingers. "Comment ça va", zeggen ze, als Pulaski de zaak binnenstapt. "Comme ci comme ça", zegt Pulaski, "enfin, over het weer hebben we alvast niet te klagen." "Comme d'habitude?" vraagt de verkoper met de inktvingers. "Inderdaad, een adressenboekje", zegt Pulaski, "voor het geval dat dat van gisteren vandaag weer vol zou raken".

Commentaren

Blauw van oog tot mouw Dit stukje verdient het opgenomen te worden in het verzameld werk van Pulaski en vooral verdient het uitwerking en navolging. Maar ja, een (b)logschrijver is een snelschrijver, denk jij dan weer.

Gepost door: marc tiefenthal | 26-09-06

Reageren op dit commentaar

snelschrijver ja, in feite wel - en toch gaat het zo traag en moeizaam. mooie titel heb jij daar trouwens, marc.

Gepost door: martin | 26-09-06

Reageren op dit commentaar

.. het blijft verdrietig klinken.
en het blijft snel. maar de traagheid laat zich inderdaad voelen.
'fijnbesnaard'. zo voelen je woorden.

Gepost door: Evy | 26-09-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.