24-08-06

TOM WAITS, BOB DYLAN, VISPOTJE

bob dylan,delhaize,tom waits,leeghoofd,vis,mule variations,three angels,vispotje

Mijn hoofd – of wat er allemaal in zit – is nog steeds met vakantie. Ik lees bijna niets, ik schrijf niet, ik zie weinig of geen films en beluister omzeggens geen muziek. Vanochtend dacht ik, ik moet die Mule Variations van Tom Waits nog eens opleggen. Ja, dat greep me toch wel aan. Bij de laatste twee songs, Take It With Me en Come On Up To The House, kreeg ik bijna tranen in de ogen. Ook daarna, op weg naar de Delhaize, kon een lied van Dylan, Three Angels, mij diep ontroeren. Alleen het koortje op het einde van het nummer is een beetje ‘overdone’. Maar de stem, de frasering, en vooral de tekst! Ik zal hem hier niet citeren. Je hoeft maar even de titel in te tikken in google en hij komt al tevoorschijn.

Straks maak ik mijn vispotje, eigen recept. Ik denk dat het lekker zal worden. Het moet wel. Lekker eten bereiden in plaats van intellectueel bezig zijn. Waarom ook niet? Alle illusies hebben enig nut.

Commentaren

koortje dag koortje mag wel, vind ik.

Wij hebben hier ook zo'n vispotje. Heel lekker.
Het recept wordt bijna elke keer wat aangepast, veranderd.

Gepost door: Evy | 25-08-06

Reageren op dit commentaar

dat 'dat' ipv 'dag', natuurlijk.
ik kwam nog eens kijken.
gewoon.
nieuwsgierig.
mooie muziek, hier.

Gepost door: Evy | 25-08-06

Reageren op dit commentaar

'stout' is tom waits geen meester in het oproepen van sferen? kun je naar 'i hope i don't fall in love with you' luisteren zonder je in de bruine pub te wanen? ben je niet dronken als het liedje gedaan is? (alhoewel ik geen 'stout' lust!

Gepost door: marc | 25-08-06

Reageren op dit commentaar

waits, dylan, vis ja, natuurlijk mag dat koortje, evy, alleen had ik het einde wat soberder gewenst.

ja, tom waits, meester der sferen. bij dat lied denk ik aan een zo goed als leeg café en een absoluut mooie vrouw, maar enigszins gevaarlijk toch ook.

Gepost door: martin | 25-08-06

Reageren op dit commentaar

Tom Tom Waits... niet om vrolijk van te worden, wel prachtig om meegesleurd te worden door zijn unieke en treffende stemgeluid en zijn doorleefde muziek
groetjes, loretta

Gepost door: loretta | 25-08-06

Reageren op dit commentaar

vrolijk maar loretta, tom waits is soms toch ook wel heel vrolijk. precies door die melancholie valt de vrolijkheid meer op. wat ik bij tom waits ook hoor - en bij weinig andere populaire muzikanten - is mededogen.

Gepost door: martin | 26-08-06

Reageren op dit commentaar

mededogen dag martin, ik stond even stil bij dit woord. wat is mededogen? volgens mij niet hetzelfde als medelijden. Zelfs empathie is anders. is het iets met de 'ogen' die 'mede' voelen of volgen, maar wat doe je dan met die 'd' in het midden?of komt het uit venetie? is mededogen zo'n woord dat iedereen naar eigen dunken kan invullen?
mededogend, marc.

Gepost door: marc | 26-08-06

Reageren op dit commentaar

met de ogen? "Eevoudig gezegd is mededogen een pijnlijke emotie die wordt veroorzaakt door het besef dat iemand anders lijdt onder een onverdiend ongeluk. Mededogen staat in diverse vormen ook centraal in verschillende Aziatische culturele tradities. Bovendien zijn er sterke aanwijzingen dat mededogen in de evolutie een belangrijke rol heeft gespeeld bij groepsselectie en is er verwant ethologisch bewijs dat het bij ons en andere primaten een belangrijke rol speelt die niet tot egoïstische wederkerigheid te herleiden is." Martha Nussbaum, Oplevingen van het denken.

Gepost door: martin | 28-08-06

Reageren op dit commentaar

Tom Waits: Come On Up To The House Inderdaad een prachtig album, waarvan het slotnummer mij ook veel doet. Zojuist trof ik trouwens op YouTube de videoclip van Waits' nieuwe single "Lie to me". Heel fraai - zowel clip als single.

Gepost door: Jeroen Mirck | 10-11-06

Reageren op dit commentaar

house bedankt voor je mooie reactie, jeroen.

Gepost door: martin | 14-11-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.