13-03-06

AMERIKAANSE INVLOEDEN

autobiografie,muziek,americana,flickr,verbeelding,cowboys,hank williams,vs,schrijven,vrienden,geschiedenis,indianen

Mijn zin om over het Amerika van de geest te schrijven is groot, schreef ik enkele dagen geleden. Terwijl ik nu naar Hank Williams zit te luisteren bedenk ik dat ik bijna altijd over het Amerika van de geest schrijf. Ik was me daar niet zo bewust van, toen ik die zin noteerde. Maar nu denk ik dat het zo is. Als ik tijd heb en geen angst om met mijn eigen recent verleden geconfronteerd te worden zal ik het er eens op nalezen. Er zijn ongetwijfeld uitzonderingen, excursies als het ware, naar andere landen, echte en verzonnen, reële en kunstmatige. Want het is waar, ik converseer niet alleen maar met cowboys en indianen, maar ook met mezelf en mijn geschiedenis en met mijn vrienden, kennissen, collega’s, met toevallige passanten (in cafés, op recepties) en hun geschiedenissen en van die gesprekken blijven sporen achter in mijn zinnen.

Ook van de stille dialogen met andere webloggers, vooral van ‘andere woorden’ of ‘evy’, ‘pam’, en van snelle intermezzo’s met flickers zoals Gary, John, Cristina, Agata, Rochelle, Seacater blijven sporen achter in mijn zinnen en in mijn beelden – en bij die gesprekspartners zijn maar weinig Amerikanen, van de geest noch van het lichaam. 


Foto: Hank Williams

Commentaren

*** geef mij maar Las Vegas :-) groetjes viv

Gepost door: Viv | 13-03-06

Reageren op dit commentaar

*** NY kan je bij manier van spreken ieder weekend naar toe. Vegas is Disney for adults:-)) Maar het klopt NY is ook ongelooflijk, ben er heel veel geweest. Groetjes viv

Gepost door: Viv | 13-03-06

Reageren op dit commentaar

Amerika in de geest Martin,
Heb je ooit de Recognitions van William Gaddis gelezen? Daaruit blijkt dat Gaddis, Amerikaan, Europa in de geest (en voor ogen) had. Omgekeerd moet dus ook kunnen.

Gepost door: marc tiefenthal | 14-03-06

Reageren op dit commentaar

gaddis marc, neen, helaas niet gelezen - maar ik ben het volmondig met je eens. andy warhol en paul auster (onder anderen) beschouw ik ook als Europeanen.

Gepost door: martin | 14-03-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.