03-11-05

JAN DECORTE EN SIGRID VINKS


jan decorte x


Voor een keer nog eens iets goeds gelezen in het sensatieblaadje genaamd Humo: een uitstekend en tot tranen toe ontroerend interview met Jan Decorte en Sigrid Vinks, twee mensen die ik eigenlijk niet ken maar waar ik heel veel van houd. Het zijn echte mensen, ze zijn zoals ze zijn, ze doen zich niet voor. Ik spreek Jan Decorte soms wel eens aan. Ik heb vroeger (1969 en 1970) een tijdje met hem op school gezeten, zij het helaas niet in hetzelfde jaar, en vanaf toen bewonder ik hem al bijna onvooorwaardelijk. Ik spreek hem soms wel eens aan, ja, na een voorstelling of zo, en na een aantal glazen wijn of bier, maar zijn aanwezigheid maakt me ongeveer sprakeloos. Het zijn dan ook nooit meer dan vijf of zes banale woorden die ik tegen hem zeg. Ik zie hem graag, het is een heel bijzonder mens, maar hij maakt me bang. Hoe komt dat? Ik weet het niet. In dat interview formuleert hij wel een antwoord op die vraag. "Maar mensen zijn dus bang van mij. Omdat ik buitenmaats ben. Dat heb ik nu wel gesnapt. Ik ben hogelijk abnormaal. Thuis krijgen wij geen telefoon. Nooit. Op de gsm ook niet. Niks." Misschien heeft mijn bang zijn voor Jan Decorte ook wel met herkenning te maken. Bang voor een soort van spiegelbeeld. Want ben ik ook niet abnormaal? In het interview las ik ook de volgende naar de keel grijpende uitspraak:"Ik wil door iedereen gekoesterd worden, maar tegelijkertijd ben ik het beu dat de liefde zo'n beslag op me legt. Ik leef constant in tegenspraak met mezelf. Ik heb geen enkel principe." Jan Decorte verwijst in dat verband naar Sick Of Love van Bob Dylan.

Dank aan interviewster Stefanie de Jonge voor de intelligente vragen en aan Jan Decorte en Sigrid Vinks natuurlijk voor alles wat ze ons al hebben gegeven.

Commentaren

en nu nog een stel valse tanden, dan verstaan we hem tenminste
veel hype
weinig inhoud...

Gepost door: michel | 26-01-09

Reageren op dit commentaar

jan decorte Jan Decorte is uniek, dat kan niet worden betwijfeld. Weinigen hebben de gave van het woord: hij heeft die.
Wat jij doet, Michel, is lichtelijk fascistisch: mensen op hun uiterlijk of hun gebreken beoordelen.

Ik schreef over Jan Decortes wintervögelchen in de volgende notitie: http://hoochiekoochie.skynetblogs.be/post/6538976/jan-decorte-en-zijn-wintervOgelchen

Gepost door: martin pulaski | 27-01-09

Reageren op dit commentaar

mail van ikke Dag Jan,

Misschien een beetje ongebruikelijk dit maar ik probeer met je in contact te komen. Heb jij een persoonlijk mailadres??

Grote groet,
Hendrik Aerts

Gepost door: Hendrik Aerts | 20-06-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.