09-07-05

GEVOELLOOS EN LEEG


repulsion cathérine deneuve


Douglas Coupland, over geen gevoelens hebben: "Waar ik mee bezig was: ik maakte me de laatste tijd zorgen omdat mijn gevoelens steeds meer begonnen te verdwijnen - het was me opgevallen dat ik steeds minder leek te gaan voelen. … Ik had het gevoel dat ik een reptiel aan het worden was, een leguaan op een steen, met een geheugen dat hard achteruitging en geen enkele compassie met wie of wat dan ook." Douglas Coupland, Leven na God.

"En hoe is het mogelijk dat ons leven zo leeg kan worden dat zelfs een kleine goede daad al een krachtige herinnering wordt die we levenslang met ons meedragen? Hoe kan het in je leven eigenlijk zover komen?" Douglas Coupland, Leven na God

Afbeelding: Cathérine Deneuve in Repulsion van Roman Polanski

Commentaren

Leven onder gevoelloos gesternte Hoe is het zover kunnen komen dat ik geen hart voel, maar een dood stuk vlees hier juist boven mijn maag en onder mijn kin? Alsof ik met mijn hart bij de tandarts ben geweest, alsof ik net een hele koude smoothie heb gedronken: de zaterdag morning after bij een koffie met cake zeggen dat je een friend maar geen girlfriend kunt zijn. Mijn blik voelt ijskoud aan en geen haar op mijn hoofd die kan doen alsof. Ik betaal de koffie en deporteer mijn vriend naar af. En verder. En verder. Slecht meisje, egoïstische bitch.

Gepost door: Sofie | 09-07-05

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.